Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Mε τη βοήθεια της έδρας θα πετύχουμε τη παραμονή

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
23 Φεβρουαρίου 2022 / 16:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Δηλώσεις του τεχνικού της ομάδας πόλο του ΝΑΟΚ, Σπ. Καρδόνα στο pisina.net

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο φετινός στόχος του ΝΑΟΚ  είναι να μείνει στην Α2, κάτι που μπορεί αν το πετύχει μέσω των μπαράζ παραμονής που ξεκινάνε την ερχόμενη Κυριακή. Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση αν για τέσσερις σχεδόν μήνες δεν ήταν κλειστό το κολυμβητήριο, με αποτέλεσμα η ομάδα απροπόνητη, ανέτοιμη να μαζεύεται κάθε ματς και να προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση. Όμως άλλαξαν τα πράγματα από τα Χριστούγεννα, οι προπονήσεις γίνονται, στο μέτρο του δυνατού, αφού υπάρχουν πολλοί αθλητές εκτός Κέρκυρας, με την αισιοδοξία ότι μπορεί η ομάδα να πετύχει το στόχο της. Αυτό τόνισε και ο προπονητής Σπύρος Καρδόνας στο pisina.net, τονίζοντας παράλληλα ότι η έδρα θα παίξει το ρόλο της. Είπε χαρακτηριστικά:

«Η αλήθεια είναι ότι το πρωτάθλημα αυτό δε ξεκίνησε επί ίσοις όροις για εμάς, αφού είχαμε 10 μέρες να προετοιμαστούμε μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος και στη περίοδο αυτή μέχρι το τέλος του 2021 συνέπεσε το κλείσιμο του κολυμβητήριου μας για εργασίες, με αποτέλεσμα η μισή ομάδα να μην προπονείται. Με όλες αυτές τις δυσκολίες, το τέλος του πρώτου γύρου μας βρήκε να έχουμε κάνει μία νίκη και να βρισκόμαστε  στη τελευταία θέση του Β’ ομίλου δίκαια. Δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε την φυσική κατάσταση  και την ομοιογένεια  που χρειάζεται για ένα απαιτητικό ψυχικά και οικονομικά, μακρύ πρωτάθλημα όπως είναι αυτό της Α2.

Στόχος μας στον δεύτερο γύρο δεν μπορεί να είναι άλλος από την βελτίωση μας, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής. Νομίζω ότι η διαφορές των τεσσάρων ομάδων στον G4 όμιλο δεν είναι μεγάλες και σίγουρα ρόλο θα παίξουν και οι έδρες των ομάδων, κάτι που θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε. Θεωρώ  ότι εμείς και η Καλαμάτα έχουμε παρόμοια προβλήματα, μιας και  οι ομάδες μας είναι χωρισμένες στα δύο,  Αθήνα και επαρχεία. Η ΡΟΗ  είναι ομάδα με ομοιογένεια και το Χαϊδάρι είναι καλύτερο από τον πρώτο γύρο.   Εμείς και το Χαϊδάρι ξεκινάμε έχοντας  διαφορά -4 και - 1 βαθμούς  αντίστοιχα από την ΡΟΗ και την Καλαμάτα. Αυτό σίγουρα είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για την ΡΟΗ, η οποία αποκτά σημαντικό προβάδισμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης. Σίγουρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Μεγάλο ρόλο θα παίξει ο κορονοϊός,  αλλά και οι τραυματισμοί. Πιστεύω με τη βοήθεια της έδρας μας και την βελτίωση μας σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού θα πετύχουμε τη παραμονή μας στην κατηγορία».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια