Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα για ανάπτυξη του γυναικείου κρίκετ

ΕΛ.Ο. ΚΡΙΚΕΤ
17 Φεβρουαρίου 2022 / 15:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παραδοσιακό άθλημα της Κέρκυρας που την κάνει ξεχωριστή είναι το κρίκετ έχοντας μεγάλη ιστορία και επιτυχίες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παραδοσιακό άθλημα της Κέρκυρας που την κάνει ξεχωριστή είναι το κρίκετ έχοντας μεγάλη ιστορία και επιτυχίες. Τα τελευταία χρόνια η αποκλειστικότητα να παίζουν μόνο άνδρες τελείωσε και όχι μόνο φτιάχτηκαν και γυναικείες ομάδες, αλλά έχουμε και πρωταθλήματα με επιτυχία.

Η Ομοσπονδία θέλει να διαδοθεί περισσότερο το κρίκετ και στα γυναίκες και σχεδίασε ένα πρόγραμμα ώστε να προσεγγίσει περισσότερα κορίτσια και να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη και πιθανή δημιουργία και άλλων γυναικείων ομάδων. Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει άμεσα (Σάββατο 19 Φεβρουαρίου) και μάλιστα θα υλοποιηθεί στο Ιστορικό γήπεδο της Κάτω Πλατείας. Για το θέμα ενημέρωσε η ΕΛΟΚ.

Δελτίο τύπου  

Η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ στο πλαίσιο στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού 2022-2024 εστιάζει στην σταδιακή προσέγγιση  δημιουργίας ισχυρού  δικτύου τμημάτων γυναικών και κοριτσιών.

Το Κρίκετ δεν αποτελεί ανδρική υπόθεση. Αν και παρατηρείται ετήσια αύξηση κοριτσιών στο άθλημα  ωστόσο,  οι γυναίκες εξακολουθούν να παραμένουν μειοψηφία σε πολλούς ρόλους.

Η φιλοδοξία και οι στόχοι  της στρατηγικής μας για τα επόμενα έτη,  προσανατολίζεται  στην ανάπτυξη του γυναικείου Κρίκετ, στην δημιουργία μιας γενιάς  κοριτσιών και γυναικών με διαδρομή στο άθλημα, με προοπτική  ισόβιας  σχέσης  από διαφορετικές θέσεις. Στο πλαίσιο αυτό η Ομοσπονδία  θα στηρίξει έμπρακτα  με κάθε δυνατό  τρόπο  τόσο την ανάπτυξη γυναικείων τμημάτων των συλλόγων όσο και την ενίσχυση των υπαρχόντων.

  • Καλωσορίζουμε αθλήτριες, κορίτσια και γυναίκες  όλων των ηλικιών, είτε έχουν  παίξει στο παρελθόν είτε έχουν εμπνευστεί από το άθλημα  και θέλουν  να το γνωρίσουν  να συμμετέχουν  στο πρόγραμμα.
  • Ενθαρρύνουμε τις αθλήτριες των συλλόγων μας  να συμμετάσχουν σε προπονητικά κλιμάκια που θα υλοποιούνται συστηματικά και με προοδευτικό τρόπο  από την Ομοσπονδία.

Οι προπονήσεις θα  πραγματοποιούνται στην πλατεία  καθ' όλη τη διάρκεια της Άνοιξης και θα διευθύνονται από την προπονητική μας ομάδα, ξεκινώντας από το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και ώρα 10.00 στην Κάτω Πλατεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχή στο πρόγραμμα επικοινωνήστε με την γραμματεία της Ομοσπονδίας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια