Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απειλή προσφυγής στο ΣτΕ από ΕΠΣ κατά του «νόμου Αυγενάκη»

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
10 Φεβρουαρίου 2022 / 17:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η περίπτωση να μην μπορούν να συμμετάσχουν από την ερχόμενη σεζόν τα σωματεία στα πρωταθλήματα αν δεν έχουν πάρει ειδική την αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, είναι προ των πυλών, ενώ προς το παρόν δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

ΑΘΗΝΑ. Η περίπτωση να μην μπορούν να συμμετάσχουν από την ερχόμενη σεζόν τα σωματεία στα πρωταθλήματα αν δεν έχουν πάρει ειδική την αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ, είναι προ των πυλών, ενώ προς το παρόν δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Ο νόμος είναι σαφέστατος και η 4η παράταση που έχει δοθεί ως 31/7/2022 για την ένταξή τους θεωρούμε ότι θα είναι καθοριστική.

Υπάρχουν φωνές και κυρίως «απειλές» ότι στο Συμβούλιο της Επικρατείας σκοπεύουν να προσφύγουν ΕΠΣ,  μέλη της ΕΠΟ κατά του «νόμου Αυγενάκη». Κυρίως για τη διάταξη των απαγορεύσεων που προβλέπονται για όσα δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.  Αυτό είπε πρόσφατα στην εκλογικής Γ.Σ. της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ο πρόεδρος  Π. Διακοφώτης, βλέποντας ότι μόλις 16 σωματεία είχαν δικαίωμα ψήφου.

Εκτιμούμε ότι ο καθένας ερμηνεύει το νόμο όπως το βολεύει και προσπαθεί να τον προσαρμόσει στα δικά του θέλω. Το να προσφύγεις στο ΣτΕ για τον συγκεκριμένο λόγο, θεωρούμε ότι είναι άστοχο και άδικο. Άστοχο γιατί η εγγραφή στο ειδικό αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ των σωματείων ξεκαθαρίζει μια λιμνάζουσα κατάσταση , με σωματεία σφραγίδες, με αδυναμία ελέγχου των οικονομικών, των αγωνιστικών, των διοικητικών ενεργειών των ομάδων. Κάποτε πρέπει να έχουμε νόμους που θα εφαρμόζονται και τρόπους να ελέγχετε αυτό. Άδικο δε γιατί τα περισσότερα σωματεία στη χώρα έχουν προχωρήσει και έχουν πάρει την αθλητική αναγνώριση. Αυτά μάλιστα πήραν και δυο φορές ήδη μικρή οικονομική ενίσχυση που το 2021 και αρχές του 2022 ήταν συνολικά κάτι περισσότερο από 4.000€.  Βέβαια και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου κ. Διακοφώτης δήλωσε ότι είναι υπέρ της εγγραφής των σωματείων στο μητρώο της Γ.Γ.Α., ωστόσο τον βρίσκει κάθετα αντίθετο η απειλή για την απαγόρευση συμμετοχής όσων δεν το πράξουν, στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Έχουμε διαφορετική άποψη και εκτιμούμε ότι κάθε Ένωση θα πρέπει να βοηθήσει όλα ενεργά σωματεία της να πάρουν την αθλητική αναγνώριση, αν εξακολουθήσει το καθεστώς της συμμετοχής σε αγώνες, προπονήσεις και δικαίωμα ψήφου ενός σωματείου χωρίς αθλητική αναγνώριση, ουσιαστικά καταργούμε μεγάλο μέρος του νέου αθλητικού νόμου, που έχει και τις αδυναμίες του και τα θετικά του. Στα θετικά η σωστή λειτουργία πλέον των ομάδων, με χαρτιά, με έλεγχους σε όλα τα επίπεδα της λειτουργίας τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια