Κυριακή 23.02.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγγνώμη σε διαιτητές από την ΓΕΚ και σε απολογία αθλητές

ΜΠΑΣΚΕΤ
08 Φεβρουαρίου 2022 / 14:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να ξεφεύγεις καμιά φορά από τα αθλητικά πλαίσια είναι σύνηθες φαινόμενο, είτε είσαι αθλητής, είτε προπονητής, είτε παράγοντας είτε φίλαθλος. Κακώς βέβαια, αλλά γίνεται κατά κόρον στη χώρα μας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το να ξεφεύγεις καμιά φορά από τα αθλητικά πλαίσια είναι σύνηθες φαινόμενο, είτε είσαι αθλητής, είτε προπονητής, είτε παράγοντας είτε φίλαθλος. Κακώς βέβαια, αλλά γίνεται κατά κόρον στη χώρα μας. Κυρίως οι αποφάσεις των διαιτητών είναι αυτές που για πολλούς είναι αιτία, ίσως γιατί στην Ελλάδα πρώτα κρίνουμε τους διαιτητές και ψάχνουμε το λάθος σε αυτούς και μετά την ομάδα μας και τα δικά της λάθη. Όπως όμως κάνουν οι αθλητές λάθη, έτσι μπορούν να κάνουν και οι διαιτητές γιατί είναι άνθρωποι και αυτοί. Υπάρχουν όργανα που μπορείς να απευθυνθείς αν νομίζεις ότι αδικείσαι, δε δικαιούσαι όμως πάνω στην ένταση της στιγμής να ξεφεύγεις από τα αθλητικά πλαίσια.

Το να αναγνωρίζεις το λάθος όμως και να ζητάς συγγνώμη, είναι μεγαλείο ψυχής και αυτό είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους, όσοι δεν συγκρατούν τα νεύρα τους, όσοι ξεφεύγουν ακόμη και στην «αδικία».  

Στο ματς του Σαββάτου ανάμεσα σε ΓΕ Κέρκυρας και Καποδίστρια είχαμε στο τέλος φραστικό επεισόδιο που στοίχησε και το κράτημα δελτίου αθλητή και δεν είναι το καλύτερο στον αθλητισμό. Η διοίκηση της ΓΕ Κέρκυρας, έδειξε ακόμη μια φορά ότι πρώτα υπηρετεί τον αθλητισμό και είναι προς τιμήν της οι ενέργειες που έκανε για το θέμα και με ένα δελτίο τύπου ενημέρωσε για αυτό. Αναφέρει:

Το Δ.Σ. της Γυμναστικής Εταιρείας Κέρκυρας, μετά τον αγώνα του Σαββάτου ε την ομάδα του Καποδίστρια, αποφάσισε να καλέσει σε απολογία όσους αθλητές ενεπλάκησαν σε φραστικό επεισόδιο κατά των διαιτητών του αγώνα.  

Η ΓΕΚ δεν ζητάει καμιά εύνοια από τη διαιτησία, απλά το 50-50. Θέλουμε να ζητήσουμε συγνώμη από τους διαιτητές του αγώνα, αν κάποιοι από τους παίκτες μας παραφέρθηκαν σε φραστικά επεισόδια εναντίον τους.

Αφήνουμε πίσω μας ότι έγινε και συνεχίζουμε στο δρόμο για την Α ΕΣΚΑΒΔΕ. Η ομάδα μας τα τελευταία δύο χρόνια κάνει μια σοβαρή και υγιή προσπάθεια πρωτόγνωρη για το Κερκυραϊκό μπάσκετ. Την προσπάθειά μας για την οποία έχουμε επενδύσει.

Για το Δ.Σ. της ΓΕΚ

Ο Πρόεδρος

Ιωσήφ Νικήτας

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.