Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με Τρίκαλα στα Γιάννενα οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΚ

ΜΙΚΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΣ
08 Φεβρουαρίου 2022 / 14:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΚ (παίδων Κ-15 και νέων Κ-17) θα ξεκινήσουν το φετινό τους ταξίδι στο πρωτάθλημα από Τετάρτη 9/2/2022 όπου και θα δώσουν το πρώτο ματς με αντίπαλο τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΚ (παίδων Κ-15 και νέων Κ-17) θα ξεκινήσουν το φετινό τους ταξίδι στο πρωτάθλημα από Τετάρτη 9/2/2022 όπου και θα δώσουν το πρώτο ματς με αντίπαλο τις αντίστοιχες ομάδες της ΕΠΣ Τρικάλων.

Είναι ένας θεσμός όπου δίνεται η δυνατότητα στους καλύτερους ποδοσφαιριστές κάθε Ένωσης να αναμετρηθούν με άλλες Ενώσεις, να δείξουν την ποιότητά τους και οι περιφερειακοί προπονητές των Εθνικών ομάδων να κάνουν προεπιλογές και κάποια από αυτά τα παιδιά να φτάσουν να φορέσουν τη φανέλα της Εθνικής, στην ηλιακή τους κατηγορία. Ένα εφαλτήριο θα λέγαμε για να ξεχωρίσουν και αρκετοί να φτάσουν να γίνουν επαγγελματίες.

Ο Όμιλος που αγωνίζεται φέτος η ΕΠΣΚ, έχει ακόμη τις Ενώσεις Τρικάλων, Λάρισας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας/Λευκάδας που είναι μια Ένωση.

Να σημειώσουμε ότι προπονητές στις μικτές είναι οι Σπ. Αλαμάνος, Άρης Λούβρος και Γ. Τσικρικώνης, ενώ ο αγώνας με τη Λάρισα θα γίνει στα Γιάννενα, αν και η Κέρκυρα είναι γηπεδούχος, Και αυτό γιατί δεν θέλουν να υπάρχουν διανυκτερεύσεις κάποιας ομάδας, επειδή τα οικονομικά δεν προσφέροντα. Το ίδιο θα συμβεί βέβαια και για την Κέρκυρα, όπου με Λάρισα και Τρίκαλα, δεν θα παίξουν στις έδρες των αντιπάλων, αλλά κάπου θα μοιραστεί η απόσταση (πιθανόν στα Γιάννενα πάλι).  

Οι επιλογές των προπονητών της Ένωσης, μετά από τις προπονήσεις που έχουν γίνει είναι δεδομένες και ήδη η λίστα για την αποστολή που ξεκινάει το πρωί (συγκέντρωση στις 7.30) από το λιμάνι της Κέρκυρας, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Έτσι λοιπόν για την κατηγορία παίδων Κ-15 επιλέχθηκαν οι :     

Ν. Κάνταρος, Ε. Μακρής, Λ. Κατωμέρης, Χρ. Κάνταρος, Δ. Τσενεμπής, Κ. Κούδας, Ι. Καποδίστριας, Κ. Παπάς, Κ. Βλασερός, Σπ. Αράθυμος, Α. Μερκάι, Α. Κοντάλιπος, Στ. Κοντάλιπος, Ε. Τόμπρος, Κ. Καρβούνης, Ε. Μπαλός, Μ. Κρητικός, Α. Γεωργούλας, Κ. Ραράκος, Α. Κατσιαφάς.  

Για την κατηγορία νέων Κ-17 επιλέχθηκαν οι :     

Γ. Σαμοΐλης, Α. Ζερβός, Ι. Κουτούλας, Γ. Βαγγαλάτης, Κ. Μαρίτσας, Λ. Τόμπρος, Γ. Μπουρδούβαλης, Σ. Παλαιοχωρίτης, Φ. Λέσι, Α. Βρεκάι, Σπ. Τσιάβος, Χ. Μωραΐτης, Β. Μέξας, Σπ. Ψαρράς, Α. Κρητικός, Α. Φετσάνι, Π. Κοσκινάς, Α. Μάνδυλας, Μ. Αντωνόπουλος, Ν. Γαούτσης.

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο των Μικτών ομάδων της ΕΠΣΚ κ. Ν. Χρυσικόπουλο για το ξεκίνημα αυτό και μας είπε: «Είμαστε αισιόδοξοι, αν και δεν ετοιμαστήκαμε όπως θα θέλαμε, δεν είχαμε το χρόνο όπως άλλες ομάδες, αφού είχαμε τις εκλογές και την αλλαγή ΔΣ. Στην Ένωση. Βέβαια φέτος έχουμε παιδιά από όλο το νησί, αφού ο τρόπος επιλογής έδωσε το δικαίωμα σε όλους να δοκιμαστούν και να επιλεγούν. Το μειονέκτημά μας είναι ότι τα παιδιά δεν έχουν προπονηθεί ή αγωνιστεί σε γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα, ενώ δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε και κάποια φιλικά παιγνίδια. Παρ΄ όλα αυτά αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά, αν και όλα θα φανούν στο γήπεδο».     

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια