Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μνήμη της, σιγή ενός λεπτού στα πρωταθλήματα ΕΣΚΑΒΔΕ

Μπάσκετ
18 Nov 2021 / 16:01

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφυγε μόλις σε ηλικία 46 χρόνων η Βάσω Μπεσκάκη, διεθνής αθλήτρια του μπάσκετ, υπάλληλος της Ομοσπονδίας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έφυγε μόλις σε ηλικία 46 χρόνων η Βάσω Μπεσκάκη, διεθνής αθλήτρια του μπάσκετ, υπάλληλος της Ομοσπονδίας. Η ΕΣΚΑΒΔΕ ενημέρωσε ότι στους αγώνες της Α΄και Β΄ κατηγορίας του Σαββατοκύριακου θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Το δελτίο τύπου της ΕΣΚΑΒΔΕ

Ενός λεπτού σιγή θα κρατηθεί στους αγώνες της Α’ και Β’ Κατηγορίας Ανδρών το διήμερο 20-21/11/2021 στη μνήμη της πρώην διεθνής μπασκετμπολίστριας και υπαλλήλου της Ε.Ο.Κ., Βάσω Μπεσκάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η Βάσω Μπεσκάκη, ήταν αθλήτρια του Σπόρτιγκ και της Εθνικής, έφυγε έπειτα από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στον χώρο του μπάσκετ. Η Μπεσκάκη σύνδεσε το όνομά της με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας του Σπόρτιγκ, ενώ αγωνίστηκε 35 φορές με την Εθνική ομάδα γυναικών. Ήταν από τις πιο ψηλές αθλήτριες του χώρου (2μ.02), σπούδασε στην Αμερική στη Νέα Ορλεάνη όπου και έπαιξε μπάσκετ σε κολλεγιακό επίπεδο. Όταν το 2003 αποσύρθηκε ξεκίνησε να δουλεύει στο τμήμα Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ,  Πήρε πτυχίο ως κριτής αγώνων και βρισκόταν στη γραμματεία σε αγώνες του Basketball Champions League. Η μάχη με τον καρκίνο ήταν άνιση και ήταν εκείνος που έδωσε πρόωρο τέλος στη ζωή της.