Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΣΚ: Αποφάσεις για την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο

Τοπικά πρωταθλήματα
04 Αυγούστου 2021 / 17:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πλησιάζουν οι μέρες που θα πρέπει να γίνουν δηλώσεις για τη συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο

από τις ομάδες της Κέρκυρας και η Ένωση ενημερώνει για το τι θα ισχύσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Στις αποφάσεις του Δ.Σ. που έστειλε, αναφέρεται η λίστα των ομάδων, με δικαίωμα συμμετοχής σε Α1 και Α κατηγορία, χωρίς να διευκρινίζεται τι θα γίνει αν κάποιες ομάδες δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ,  αν και αυτό είναι αδιευκρίνιστο ακόμη από ΕΠΟ και ΓΓΑ, που με βάση τον νόμο δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. 
 
Η ανακοίνωση: «Το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας, αφού έλαβε υπόψιν το άρθρο 8 του Ν. 4684 / 2020 (ΦΕΚ Α’ / 75), σε συνδυασμό με το άρθρο 101 Δ του Ν. 2725 / 1999 όπως ισχύει, την  απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ κατά την υπ’ αριθμό 2/10.4.2021 συνεδρίασή της, για ματαίωση όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και το άρθρο 20 του Κ.Α.Π Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων / Ε.Π.Ο, αποφάσισε τα εξής:

Α. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1  κατηγορίας έχουν τα σωματεία: ΑΟ Παξοί, Αστέρας Πετριτή, Ατρόμητος Στρογγυλής, ΑΟ Κάβος, Αναγέννηση Περιβολίου, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Φαίακας Μαραθιά, ΑΟ Κασσιόπη, Θιναλιακός, Ολυμπιάδα, Οδυσσέας Αυλιωτών, Αχιλλέας Νυμφών, Αστέρας Λιαπάδων, Όλυμπος, Νέος 2017 και ΑΕ Καναλίων.
Η έναρξη του πρωταθλήματος προσδιορίζεται το Σαββατοκύριακο 18-19.9.2021 ή 25-26.9.2021 ανάλογα με τον αριθμό των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή.
 
Β. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α  κατηγορίας έχουν τα σωματεία: ΑΣ Βολίδα, ΑΕ Φαιάκων, Ομόνοια, Αστέρας Μωραϊτίκων, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Μέγας Αλέξανδρος, Κοντόκαλι, ΠΑΟΚ, ΓΕΠ, Μπενίτσες, Κένταυρος Αρίλλα, Δίας Κασσιόπης, Άρης Μέσης, Ποσειδώνας Βιταλάδων, Θύελλα, Αστέρας Σπαρτύλα, Κεραυνός Ποταμού, Ατρόμητος Άφρας, Βασιλάτικα, ΑΟ Συναράδων, Ηρακλής Σφακερών, Κεραυνός Δραγωτινών, ΑΟ Κέρκυρα, Κρόνος και ΠΑΟ Σφακιανάκης.
 
Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 σε όλες τις διοργανώσεις τα σωματεία δεν θα καταβάλλουν παράβολο συμμετοχής εκτός των σωματείων που θα επαναδραστηριοποιηθούν. Ο τρόπος διοργάνωσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών (Α φάση) και των πρωταθλημάτων θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων. Για τον τρόπο προβιβασμού και υποβιβασμού θα υπάρξει με απόφαση του Δ.Σ. συμπληρωματική διάταξη στην προκήρυξη μετά τις δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων. Στη διοργάνωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών(Α φάση) είναι υποχρεωτική η συμμετοχή των σωματείων της Γ Εθνικής και Α1 κατηγορίας και προαιρετική για τα σωματεία της Α κατηγορίας.
 
Συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε πρωτάθλημα και κύπελλο
 
Στους αγώνες Κυπέλλου την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών για τα σωματεία της Γ Εθνικής και της Α1 κατηγορίας και ενός ποδοσφαιριστή για τα σωματεία της Α κατηγορίας, οι οποίοι θα αγωνίζονται στην 11αδα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σε περίπτωση αλλαγής θα χρησιμοποιείται πάλι ποδοσφαιριστής της ίδιας ηλικίας ή νεότερος. Σε περίπτωση αποβολής του ποδοσφαιριστή η ομάδα θα συνεχίζει με τους υπόλοιπους χωρίς να απαιτείται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή ηλικίας κάτω των 20 ετών. Για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 εντάσσονται στην κατηγορία αυτή οι γεννηθέντες από 1.1.2001 και μετά. Το ίδιο ισχύει και για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023 όμως για ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών. Αριθμός ομάδων που θα πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα 2022-2023: Α1 - 14 σωματεία, Α κατηγορία - 14 σωματεία και Β κατηγορία τα υπόλοιπα.
 
Εφαρμογή κανονισμού προπονητών
 
Τα σωματεία της Α1 υποχρεωτικά θα πρέπει να απασχολούν προπονητές κατόχους ταυτότητας τριετίας UEFA B ή UEFA C PLUS και ανώτερης κατηγορίας. Τα σωματεία της Α1 κατηγορίας που θα προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή θα πρέπει υποχρεωτικά:
Α. Όσα σωματεία απασχολούν προπονητή με ταυτότητα τριετίας UEFA B θα προσλαμβάνουν προπονητή ίδιας κατηγορίας ή ανώτερης.
Β. Όσα σωματεία την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 απασχολούσαν προπονητή με ταυτότητα τριετίας UEFA C σε περίπτωση αντικατάστασης του  θα προσλαμβάνουν προπονητή ανώτερης κατηγορίας.
Γ. Τα σωματεία της Α1 κατηγορίας που δεν απασχολούν διπλωματούχο προπονητή θα τους επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από τον Κανονισμό προπονητών ΕΠΟ  

Τα σωματεία της Α κατηγορίας  υποχρεούνται στην πρόσληψη διπλωματούχου προπονητή UEFA C ή ανώτερης κατηγορίας. Τα σωματεία της Α κατηγορίας που θα προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή θα πρέπει υποχρεωτικά:
Α. όσα απασχολούν διπλωματούχο προπονητή σε περίπτωση αλλαγής θα πρέπει να προσλαμβάνουν προπονητή τουλάχιστον με ταυτότητα UEFA C ή ανώτερης κατηγορίας,
Β. όσα δεν απασχολούν προπονητή διπλωματούχο σε περίπτωση αλλαγής θα πρέπει να προσλαμβάνουν προπονητή UEFA C ή ανώτερης κατηγορίας
Από την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 τα σωματεία της Α κατηγορίας θα πρέπει υποχρεωτικά να απασχολούν προπονητή UEFA C ή ανώτερης κατηγορίας.
Τα σωματεία υποδομών υποχρεωτικά θα πρέπει να απασχολούν προπονητές με ταυτότητα τριετίας UEFA C ή ανώτερης κατηγορίας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια