Τρίτη 23.07.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υπερήφανος ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τον «Χρυσό» Στέφανο Ντούσκο

Στέφανος Ντούσκος
30 Ιουλίου 2021 / 17:19

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη και του Δημοτικού Συμβουλίου, στον Ολυμπιονίκη:

Μεγάλη ημέρα η σημερινή για την Ελλάδα. Ο 24χρονος Γιαννιώτης αλλά  και συντοπίτης μας στην καταγωγή,  σκιφίστας, αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανος Ντούσκος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και τον εθνικό ύμνο να ακούγεται μέσα στο Τόκιο.

Υπερήφανα τα Γιάννενα τόπος καταγωγής του πατέρα του , υπερήφανη η Κασσιόπη τόπος καταγωγής της μητέρας του, των παππούδων αλλά και των πρώτων χρόνων της ζωής του. Υπερήφανος ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, όπου μετά τη Μαρία Γεωργάτου, υποκλίνεται, συγχαίρει και ευχαριστεί  το χρυσό ολυμπιονίκη  με τους 23 τίτλους σε πανελλήνια πρωταθλήματα, με μετάλλια σε Ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Σ ευχαριστούμε Στέφανε.
Οι  θυσίες, η σκληρή προπόνηση και η προσήλωση σου στο στόχο, σ έφεραν στην κορυφή. Συμπαραστάτες, οι δικοί σου άνθρωποι, οι γονείς σου.  Υποκλινόμαστε στο κλαδί της αγριελιάς, στον  κότινο της τιμής, της αξιοσύνης, της ένδοξης επινίκιας διάκρισης που μας χάρισες και μας έκανες υπερήφανους.

Δεσμευόμαστε το όνομα σου να κοσμήσει ένα αθλητικό έργο στο Δήμο μας και ελπίζουμε να μη γίνει γεφύρι της Βόρειας Κέρκυρας όπως το κλειστό γυμναστήριο Βόρειας Κέρκυρας « ΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ-ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας

Η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Βόρειας Κέρκυρας συγχαίρει τον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο μονό σκιφ των ανδρών στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο. Ένα μετάλλιο που ήρθε ύστερα από ένα συγκλονιστικό αγώνα  και με την επίτευξη νέου Ολυμπιακού ρεκόρ. Το μετάλλιο αυτό είναι το πρώτο της χώρας μας στο Τόκυο και το πρώτο χρυσό για την ελληνική κωπηλασία σε όλη την ιστορία των  Ολυμπιακών αγώνων.

Η διάκριση του Στέφανου Ντούσκου αποκτά ιδιαίτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες προετοιμασίας του αθλητή. Συγχαρητήρια στον προπονητή και στην οικογένειά του στα Ιωάννινα και την Κασσιόπη.