Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υγρός στίβος - Κραυγή διαμαρτυρίας για το κολυμβητήριο

Κολυμβητήριο
01 Ιουλίου 2021 / 11:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Έντονη η ανησυχία στους αθλητές - προπονητές - γονείς των σωματείων που προετοιμάζονται στο κολυμβητήριο ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω των συνθηκών που επικρατούν στον κολυμβητήριο τους τελευταίους δυο μήνες και οι οποίες δεν δίνουν ελπίδες για την συνέχεια.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια κοινή διαμαρτυρία των τριών συλλόγων (ΝΑΟΚ, Ναυσίθοος, Νηρέας) που χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο «Σπύρος Γιαννιώτης», δείχνει ότι σε αυτό το πολύπαθο ΕΑΚΚ τίποτα δεν αλλάζει διαχρονικά. Η χαμηλή θερμοκρασία του νερού που είναι σημαντικός παράγοντας για να μπορούν να κάνουν προπόνηση κολυμβητές και κολυμβήτριες έχει πολλές φορές κατακριθεί, αφού μια δεν υπήρχε πετρέλαιο, μια δεν λειτουργούσε ένα μηχάνημα, μια γινόταν οικονομία κλπ.

Ερχόμαστε τέλος Ιούνη του 2021, ξανά το ίδιο πρόβλημα και δεν θέλουμε άλλες δικαιολογίες από τους υπευθύνους. Περιμένουμε λύσεις που δεν δίνονται, περιμένουμε να μπει στη θέση του ένας μηχανικός εξοπλισμός που έχει έλθει αρκετούς μήνες και ίσως λύσει μέρος του προβλήματος, περιμένουμε αυτή την «ενεργειακή αναβάθμιση» που όλοι οι πολιτικοί τάζουν και το ψέμα δεν έχει τέλος.

ΕΑΚΚ, ένας χώρος προβλημάτων που κάθε φορά φταίνε οι προηγούμενοι, που έχουμε βαρεθεί τις δικαιολογίες και δεν υπάρχει φιλότιμο κάποιοι να φτάσουν σε παραίτηση (αν και είχαμε πριν λίγες μέρες της κας Μάστορα).
Απλά εκτιμάμε ότι άργησαν τα τρία σωματεία να διαμαρτυρηθούν, αφού επικαλούνται πρόβλημα τους δυο τελευταίους μήνες και σώπαιναν. 
 
Η κοινή ανακοίνωση:

«Έντονη η ανησυχία στους αθλητές - προπονητές - γονείς των σωματείων που προετοιμάζονται στο κολυμβητήριο ενόψει των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγο των συνθηκών που επικρατούν στον κολυμβητήριο τους τελευταίους 2 μήνες και οι οποίες δεν δίνουν ελπίδες για την συνέχεια.

Το παγωμένο νερό τους τελευταίους 2 μήνες Μάιο αλλά και Ιούνιο (με εξαίρεση τις τελευταίες ημέρες που η εξωτερική θερμοκρασία ήταν αυξημένη) απογοήτευσε τους αθλητές αφού τις περισσότερες φορές εγκατέλειπαν τις προπονήσεις ‘η είχαν μικροτραυματισμούς ή δεν μπορούσαν να αποδώσουν. Αυτή εικόνα ήλθε να επιδεινώσει την άσχημη αγωνιστική κατάσταση που είχε προκαλέσει η πολύμηνη αποχή λόγω της πανδημίας.
Σίγουρα οι Πανελλήνιοι αγώνες οι αγώνες Προαγωνιστικών και τα πρωταθλήματα Υδατοσφαίρισης που έρχονται μέσα στον Ιούλιο θα βρουν απροετοίμαστους του αθλητές προετοιμάζονται στο κολυμβητήριο της Κέρκυρας αφού τελικά δεν μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε τουλάχιστον ανεκτές και σταθερές συνθήκες προπόνησης.

Αβεβαιότητα επικρατεί στο χώρο της πισίνας και για την τύχη του μηχανοστασίου το οποίο δεν γνωρίζουμε πότε θα γίνει η αντικατάσταση με τα μηχανήματα που έχουν παραληφθεί από την Ναύπακτο καθώς η λειτουργία και η αντοχή του ήδη υπάρχοντος έχει φτάσει στα όρια του..
Όλα αυτά την στιγμή που μπήκαμε για καλά στο καλοκαίρι ο Σεπτέμβριος δεν είναι μακριά αλλά το ερώτημα παραμένει. Θα βρει η νέα σαιζόν το κολυμβητήριο έτοιμο να φιλοξενήσει τις ομάδες και τους αθλητές ή θα συνεχίσουμε να ζητάμε απαντήσεις και ευθύνες για το που, ποιος ,πώς, πότε και γιατί;
Ν.Α.Ο.Κ
. – ΝΑΥΣΙΘΟΟΣ - ΝΗΡΕΑΣ»

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια