Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνεργασία Φαίακα - Γ.Ε.Κ. σε επίπεδο Ακαδημιών

Μπάσκετ
22 Ιουνίου 2021 / 16:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα γέμισε με ομάδες μπάσκετ, αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη, «μπάσκετ στην Κέρκυρα δεν υπάρχει».

Η αναλαμπή με τον Φαίακα να φτάνει στη Β΄ Εθνική και να επιστρέφει άμεσα στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ δεν είναι και το καλύτερο, όταν κωμοπόλεις σε άλλα μέρη της Ελλάδας έχουν ομάδες από την Α2 έως Γ΄ Εθνική και η Κέρκυρα, 11 που παίζουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ.

Μοναδική ελπίδα ανάκαμψης είναι η συνεργασία και η συνένωση των ανθρώπων του μπάσκετ στο νησί και η συνένωση ομάδων ώστε να έρθουν καλύτερες μέρες. Σε αυτόν τον δρόμο οδηγήθηκαν η ΚΕ Φαίακας με τη Γ.Ε.Κ. που ανακοίνωσαν την συνεργασία τους σε επίπεδο Ακαδημιών αρχικά και προφανώς στο μέλλον να ετοιμάζουν και κάτι περισσότερο.

Η ανακοίνωση: «Η ΚΕ Φαίακας και οι Ακαδημίες της στη προσπάθεια ανάπτυξης του αθλήματος στο νησί πήρε τη πρωτοβουλία της συνένωσης των Ακαδημιών της με τον ιστορικό σύλλογο της Γυμναστικής Εταιρίας Κέρκυρας. Έτσι ανακοινώνουν και οι δύο ομάδες τη συνεργασία τους, αρχικά σε επίπεδο Ακαδημιών με στόχο ενός ενιαίο ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης του μπάσκετ στην περιοχή μας.

Η συνεργασία τουλάχιστον σε επίπεδο Ακαδημιών είναι μονόδρομος. Οι πολλές Ακαδημίες διαιρούν τις δυνάμεις (οικονομικά, γηπεδικά, σε ανθρώπινο δυναμικό κλπ). Διασπώνται οι δυνάμεις και το μπάσκετ μόνο αποδυναμωμένο βγαίνει από τον διαμοιρασμό των αθλητών. Έτσι με ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης με τη συνεργασία και τη βοήθεια περισσότερων ανθρώπων ξεκινά η νέα αθλητική χρονιά. Θα έχουμε αγόρια και κορίτσια από 5 έως 18 ετών.

Ελπίζοντας σύντομα και τη συνένωση και άλλων Ακαδημιών αλλά και τη συνεργασία με Ακαδημία εκτός Κερκύρας κορυφαίου επιπέδου θα μπορέσουμε να προσφέρουμε πολλά ακόμα περισσότερα στο άθλημα που αγαπάμε. Στο εγγύς μέλλον θα ανακοινωθεί και το νέο πρόγραμμα λειτουργίας και δράσεων».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια