Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη μάχη ρίχνονται ΚΑΣ Δαμοκλής και ΑΣΑΟΚ

Ξιφασκία
01 Ιουνίου 2021 / 16:49
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί η ξιφασκία να μην είναι ευρέως γνωστή ακόμα στην Κέρκυρα, αλλά υπάρχουν ήδη δύο σύλλογοι που το ασκούν

και θα πάρουν μέρος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, ο ΚΑΣ Δαμοκλής και ο νεοϊδρυθέντας ΑΣΑΟΚ (Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Οπλομαχίας Κέρκυρας). Ο Δαμοκλής έχει μια πορεία δυο δεκαετιών στο άθλημα και οι προπονήσεις γίνονται στο προπονητήριο του ΕΑΚΚ, ενώ ο ΑΣΑΟΚ έχει τις δικές του εγκαταστάσεις.

Η πανδημία έχει παίξει τον ρόλο της στην προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών, όμως τα παιδιά που  κρίθηκαν ότι είναι έτοιμα, από τους προπονητές, θα πάρουν μέρος στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ηλικιακών κατηγοριών. Βέβαια ο Δαμοκλής θα στείλει περισσότερους αθλητές, αλλά και η εμφάνιση πλέον του ΑΣΑΟΚ είναι ένα θετικό βήμα για τον αθλητισμό της Κέρκυρας.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας έχει προγραμματίσει τους αγώνες για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα του 2021, εκεί που θα υπάρχει και η κερκυραϊκή παρουσία, ενώ αυτό το Σαββατοκύριακο θα αγωνιστούν τέσσερις αθλητές του Δαμοκλή και ένας του ΑΣΑΟΚ, ενώ ενημέρωσε και για τη συμμετοχή δύο αθλητριών το μεθεπόμενο. Οι αγώνες γίνονται στο ΟΑΚΑ και ξεκινούν με τις μικρότερες ηλικιακά κατηγορίες.
Τα δυο σωματεία της Κέρκυρας εξέδωσαν ενημερωτικές ανακοινώσεις για την παρουσία τους και τους αγώνες.

Η ανακοίνωση του ΚΑΣ Δαμοκλή: «Αγωνιστική επανεκκίνηση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας με την διοργάνωση Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων σε όλα τα όπλα. Το επόμενο Σ/Κ 4,5,6 Ιουνίου πραγματοποιείται η διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων , Νεανίδων στο ξίφος ασκήσεως στο ΟΑΚΑ. Ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ θα συμμετάσχει με τους εφήβους Αβράμη  Σγούρο και Νικόλα Τριβυζά και τις Νεανίδες Ελεονόρα Καββάδα και Κατερίνα Προβατά. Τους αθλητές θα συνοδεύσει ο προπονητής του συλλόγου Στάθης Γεροσίδερης. Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία στους αθλητές μας».
 
Η ανακοίνωση του ΑΣΑΟΚ: «Πέρασαν 14 μήνες από την τελευταία αγωνιστική μας δραστηριότητα στο Πανευρωπαϊκό κύπελλο στην Ρώμη. Ο προπονητής του ΑΣΑΟΚ Σπύρος Ρίγγας πυρετωδώς ετοιμάζει τους Ξιφομάχους του για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στις 4 Ιουνίου αγωνίζεται ο Ανδρέας Μουρμούρης στην κατηγορία εφήβων και στις 12 Ιουνίου αγωνίζονται ή Σοφία Καραγιαννίδου και η Ελευθερία Αρχοντίδη στην κατηγορία παγκορασίδων. Τους ευχόμαστε καλή επιστροφή στην αγωνιστική δραστηριότητα και να απολαύσουν το αθλητικό τους ταξίδι. Οι προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων και των Ακαδημιών, καθώς και οι εγγραφές νέων αθλητών θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι στην ιδιόχρηστη αίθουσα του συλλόγου μας στην Εθνική Λευκίμμης στο ύψος του ΚΤΕΛ. Γυμναζόμαστε με ασφάλεια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Α.Σ.Α.Ο.Κ».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια