Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα μέσα Απριλίου η επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής

ΕΠΟ
29 Μαρτίου 2021 / 17:09
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Η Κυριακή 4/4 ήταν η ημερομηνία που είχε ουσιαστικά οριστεί για επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής και οι τρεις της Κέρκυρας

περίμεναν τα τυπικά για να επιστρέψουν στους αγώνες και την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μάλιστα το Σάββατο 27/3 και σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ και τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, δόθηκε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι αγώνες σε Γ΄ Εθνική ποδοσφαίρου, Α΄ Εθνική γυναικών στο ποδόσφαιρο και Α2 μπάσκετ ανδρών.
 
Η νέα ΚΥΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «…Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών Superleague 1, Superleague 2, Football League και Γ’ Εθνικής (ως προς της Γ’ Εθνική διεξαγωγή αγώνων από τις 4.4.2021), στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (Basket League), Α2 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης ανδρών (ως προς την Α2 κατηγορία διεξαγωγή αγώνων από τις 3.4.2021) και της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, της Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, της Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, της Α1 κατηγορίας χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου σάλας, της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών (διεξαγωγή αγώνων από 4.4.2021) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών».
 
Όλα δείχνουν ότι για τις ομάδες της Κέρκυρας και τη Γ΄ Εθνική, η ερχόμενη Κυριακή δεν θα είναι αυτή που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, καθώς η ΕΠΟ, μετά με τις εκλογές του Σαββάτου 27/3 έχει νέα διοίκηση και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να συγκροτηθεί η νέα εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας, η οποία βέβαια θα πάρει τυπικά και τις αποφάσεις. Οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα γίνει την Παρασκευή 2 Απριλίου, οπότε είναι αδύνατον να προλάβουν να οριστούν και οι αγώνες. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν εκκρεμότητες για την επανέναρξη όσον αφορά την τροποποίηση της προκήρυξης, τα έξοδα διαιτησίας, τα rapid test και άλλα μικροζητήματα που απασχολούν τις ομάδες. Βέβαια αυτή η αναβολή πάει πολύ πίσω τις ημερομηνίες και λογικά θα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές για να βγει το πρόγραμμα.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια