Παρασκευή 04.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Δημητρίου: Στις 4 Απριλίου θα ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική

ΕΠΟ
18 Μαρτίου 2021 / 16:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Το θέμα της επανέναρξης της Γ΄ Εθνικής είναι σε καθημερινή βάση στο επίκεντρο, αφού αφορά 138 ομάδες από όλη τη χώρα.

Έτσι και τις κερκυραϊκές ομάδες τις απασχολεί το πότε και αν θα αρχίσει, αλλά και με τι όρους. Δηλώσεις και παρεμβάσεις πολλές μέσα στην πανδημία, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη και τον ΓΓΑ Γ. Μαυρωτά να πιέζουν με τον δικό τους τρόπο για την έναρξη.

Ο πλέον ίσως αρμόδιος να μιλήσει είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις συζητήσεις που γίνονται στη διοργανώτρια και ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι οριστική η απόφαση της Ομοσπονδίας για έναρξη της Γ’ Εθνικής.

Μάλιστα, μιλώντας και για τα τοπικά πρωταθλήματα, την ευθύνη των οποίων έχει η ΕΠΟ, μέσω των κατά τόπους ΕΠΣ, ανέφερε: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τα τοπικά πρωταθλήματα, αφού η πολιτεία δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή στις προπονήσεις. Αυτή τη στιγμή, τα τοπικά πρωταθλήματα ως γνωστόν δεν μπορούν να παιχτούν. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει τρόπος να γίνει συζήτηση πάνω σε οποιαδήποτε βάση, από τη στιγμή την οποία απαγορεύεται να διεξαχθούν ούτε καν οι προπονήσεις στις ομάδες αυτές. Και δεν υπάρχει και στον ορίζοντα κάτι τέτοιο άμεσα. Επίσης μην ξεχνάμε ότι και στις κατηγορίες τις οποίες έχουν επιτραπεί οι προπονήσεις, αυτό γίνεται τηρώντας πολύ αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Για τη Γ΄ Εθνική, έχουμε πάρει απόφαση για να ξεκινήσει. Μεταφέραμε μάλιστα την έναρξη μια βδομάδα πίσω και συγκεκριμένα στις 4 Απριλίου. Αυτό έχει ήδη γίνει. Εκείνο το οποίο απομένει να συζητηθεί, είναι η επικύρωση της τροποποίησης της προκήρυξης. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα γίνει στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια