Παρασκευή 04.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ρίσκο η επανέναρξη, στη νέα ΕΠΟ το βάρος

Γ΄ Εθνική
18 Μαρτίου 2021 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Από προγραμματισμούς για τη Γ΄ Εθνική καλά τα πάνε στην ΕΠΟ, αλλά ίσως δεν έχουν μετρήσει καλά τις ημερομηνίες

και στο τέλος δεν τους βγει. Βέβαια την άλλη εβδομάδα διεξάγονται εκλογές στην ΕΠΟ και η νέα διοίκηση θα αναλάβει το βάρος των αποφάσεων, αν ληφθούν κάποιες μέχρι τότε.

Όλοι γνωρίζουν ότι με το ξεκίνημα των προπονήσεων στα τέλη Φεβρουαρίου και τη νέα διακοπή λόγω του νέου lockdown, οι ομάδες αποσυντονίστηκαν. Πολλές μέχρι να προγραμματίσουν να ξανακάνουν τα τεστ έχασαν ακόμη 2-3 μέρες προπονήσεων και μαθηματικά θα πάνε με 12-13 προπονήσεις να δώσουν επίσημους αγώνες στις 4 Απριλίου, μετά από πεντάμηνη αποχή. Τεράστιο ρίσκο για πολλούς τραυματισμούς των παικτών, ενώ κανένας ειδικός δεν θα έδινε άδεια για επίσημους αγώνες με ελάχιστες προπονήσεις. Απαιτούνται τουλάχιστον 40 μέρες προετοιμασίας, με μικρά περιθώρια να γίνουν 30. Οπότε πριν τις 18 Απριλίου δεν πρέπει να ξεκινήσει πρωτάθλημα.

Σε κάποιες ομάδες με τα νέα τεστ εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι πρέπει η ομάδα να μπει έστω για λίγο σε καραντίνα, χάσιμο και άλλων προπονήσεων και με προπόνηση το πολύ δυο εβδομάδων δεν θα μπορεί να κυνηγήσει τους στόχους της.
Αν μένουν κι άλλοι αγώνες για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και ακολουθούν 4 ακόμη αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη των δυο ομάδων που θα ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία, δύσκολα θα βγουν οι ημερομηνίες, αν μέχρι τον Ιούλιο θα παίζονται μπαράζ.

Όσον αφορά τον 5ο Όμιλο, ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, θα χρειαστούν δυο επιπλέον ημερομηνίες για αγώνες αφού ο Μ. Αλέξανδρος Καλλιθέας Καστοριάς έχει να δώσει 2 εξ αναβολής αγώνες. Άρα 13 αγωνιστικές για τον 5ο όμιλο και τέσσερις ο πρωταθλητής για τα μπαράζ σύνολο 17, οπότε το πρωτάθλημα γίνεται προσπάθεια απλά για να διεκπεραιωθεί ή λόγω εκλογών το «παλεύουν» αυτοί που φεύγουν για να φανούν «καλοί» στα σωματεία και τις Ενώσεις;

Τέλος αν για οποιονδήποτε λόγω δεν ξεκινήσει ή διακοπεί, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την ταλαιπωρία και τα έξοδα όλων αυτών των ομάδων και των 4.000 ανθρώπων που έχουν γίνει μπαλάκι. Και χωρίς να υπολογίσουμε αναβολές αγώνων ενδιάμεσα, κάτι που είναι πιθανό, γιατί τότε θα πρέπει να παίζουν ακόμα και τον Αύγουστο.

Εκτιμούμε ότι η πιο αντρίκια απόφαση, με οποιοδήποτε κόστος, είναι να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η αγωνιστική περίοδος και να ξεκινήσει η Γ΄ Εθνική τη νέα σεζόν με τις ίδιες ομάδες. Οι επόμενες μέρες ή εβδομάδες θα δείξουν την ορθότητα των αποφάσεων.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια