Παρασκευή 04.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία εβδομάδα μετά η έναρξη… ή την ξεχνάμε;

Γ΄ Εθνική
09 Μαρτίου 2021 / 15:55
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Μετά τη δημοσίευση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης το περασμένο Σάββατο, με την οποία δεν άναψε το πράσινο φως για τη Γ΄ Εθνική,

αλλά ισχύει η απαγόρευση ακόμα και για προπονήσεις, για μια ακόμη φορά τα δεδομένα αλλάζουν.
Η ΕΠΟ υπολογίζοντας ότι όλα θα κυλίσουν ομαλά έβαλε σαν ημερομηνία επιστροφής του πρωταθλήματος την 28η Μαρτίου και έκανε τις αλλαγές στην προκήρυξη. Αλλαγές που έχουν να κάνουν με ένα πρωτάθλημα που θα διαρκέσει μέχρι να τελειώσει ο πρώτος γύρος, αφού συνεχιστεί από εκεί που είχε διακοπεί. Ένα πρωτάθλημα που θα έχει μπαράζ ανόδου για τις ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η θέση, ενώ έδωσε και τις θέσεις κάτω από τις οποίες οι ομάδες θα υποβιβαστούν στα τοπικά ρπωτ5αθλήματα. Μάλιστα για τον 5ο Όμιλο όπου αγωνίζονται, ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα, θα υπάρξει υποβιβασμός των ομάδων που θα τερματίσουν από την 9η θέση και κάτω.
Η δήλωση Αυγενάκη για εξελίξεις μέσα σε αυτήν την εβδομάδα μπορεί απλά να μεταφέρει την έναρξη του πρωταθλήματος την 4η Απριλίου, δηλαδή μια εβδομάδα μετά, αν και εφόσον βρεθεί άμεση λύση, άλλως παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και της οριστικής διακοπής του, κάτι που ίσως θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει γιατί ταλαιπωρούνται πάνω από 4.000 άνθρωποι, που έχουν σχέση με το πρωτάθλημα και τις 138 ομάδες.
Ο σχεδιασμός βέβαια είναι ότι εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα και μετά τις 15 Μαρτίου και δεν επιστρέψουν ούτε τότε στις προπονήσεις, θα γίνει εκ νέου συζήτηση στην ΕΠΟ. Αλλά εδώ υπάρχουν δυο ενδεχόμενα, είτε να βρεθεί τρόπος για επιστροφή στις προπονήσεις με τα μοριακά τεστ, αν βρεθεί χρηματοδότης, πράγμα που θα βοηθήσει, αλλιώς να πάνε ως τουλάχιστον τις 22/3 σύμφωνα με τις δηλώσεις των λοιμοξιολόγων για ίδια κατάσταση της πανδημίας σε Αθήνα και περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, τότε αν η ΕΠΟ θέλει πρωτάθλημα βλέπουμε έναρξη μετά τις 15 Απριλίου και οριακά να μπορεί να διεξαχθεί. Σε κάθε περίπτωση, συζητάμε σε καθημερινή βάση για τις 138 ομάδες που έχουν αφεθεί στην τύχη τους και δεν δίνεται μια ξεκάθαρη λύση.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια