Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προβληματισμός για τη συμμετοχή των Κερκυραίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Κλειστός στίβος
09 Φεβρουαρίου 2021 / 16:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Κέρκυρα έχει αθλητές που πρωταγωνιστούν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου και αυτό θα περίμενε ο καθένας και για τους αγώνες

της Παρασκευής 12/2 και Σαββάτου 13/2 που θα γίνουν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Φέτος όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και υπάρχει προβληματισμός, καθώς με βάση τα δεδομένα οι αγώνες θα γίνουν με περιορισμένο αριθμό αθλητών και ως το μεσημέρι της Τρίτης 9/2, ο ΣΕΓΑΣ δεν είχε ανακοινώσει τις λίστες για τους αθλητές που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος.

Με βάση τις προηγούμενες ανακοινώσεις, μόλις οχτώ αθλητές θα επιλεγούν να αγωνιστούν σε κάθε άθλημα καθώς πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση το σχέδιο που δόθηκε και εγκρίθηκε από τη ΓΓΑ. 

Η Κέρκυρα έχει αθλητές και αθλήτριες που μπορούν να πάρουν μέρος και με βάση τις πληροφορίες μας, σίγουρα θα αγωνιστούν η Σπυριδούλα Καρύδη που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η Π. Δόση και ο Π. Μαντζουρογιάννης που βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ παιδιά που μένουν και προπονούνται στην Κέρκυρα δεν είναι σίγουρο ότι θα λάβουν μέρος.

Έχουν δηλωθεί για να αγωνιστούν οι Δ. Μονόπωλης (τριπλούν), Σπ. Δουκατέλης (ταχύτητες), Στ. Σκορδίλης και Βραδή (επί κοντώ), Μουρντσινίδου (μήκος, τριπλούν) του Κερκυραϊκού και ο Ντουραχάνης του ΑΟ Κέρκυρα, που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, αλλά ο ΣΕΓΑΣ θα αποφασίσει ποιοι θα βρεθούν στο ΣΕΦ.

Μιλήσαμε το μεσημέρι της Τρίτης 9/2 με τον Παύλο Σκορδίλη για τους αγώνες και τη συμμετοχή των παιδιών και μας είπε ότι ακόμη δεν ξέρουν ποιοι θα πάρουν άδεια συμμετοχής, αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός, καθώς σκέφτονται τις μεγάλες δυσκολίες που προκύπτουν από την κατάσταση λόγω covid-19, χρειάζεται μια μεγάλη διαδικασία, με τεστ, πρωτόκολλα, λίστες και ταξίδι, καθώς και μεγάλα έξοδα για αυτούς τους αγώνες. Βουνό τα προβλήματα όπως μας είπε ο Παύλος Σκορδίλης και πιθανόν οι αποφάσεις να ληφθούν την Τετάρτη 10/2 για τη μετάβαση των παιδιών για το φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Οι συνθήκες δύσκολες, εξίσου δύσκολες και οι αποφάσεις.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια