Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτος ο Αγησίλαος στα Γιάννενα

Δρόμος μεγάλων αποστάσεων
21 Σεπτεμβρίου 2016 / 16:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε κάθε νομό της Ελλάδας πλέον έχει καθιερωθεί και πολύ σωστά, η διοργάνωση αγώνων δρόμου εκτός σταδίων και εδώ στο νησί το ζούμε όλο και με περισσότερες επιλογές τα τελευταία χρόνια.

Αχίλλειος, Ξένιος Ζευς, Γύρος Κάστρων, Βουνού, Ίσσος, Καββαδίεια  κλπ. Στο νησί μας μεγάλη προσπάθεια από τους διοργανωτές για να μπορέσουν να βρεθούν οι χορηγοί, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα, αφού οι επιχειρήσεις λίγες σχετικά και που να πρωτοδώσουν. Αυτό δεν συμβαίνει εδώ σιμά μας, στα Γιάννενα, με τη Βιομηχανική περιοχή, τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και επιχειρήσεων κλπ, που στηρίζουν αθλητικές εκδηλώσεις και αυτό έκαναν στον  10ου Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων, εκεί όπου ένας παιδί από το νησί μας πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία μαθητών γυμνασίου. 
Είναι ο Αγησίλαος Καρβούνης, ο νεαρός  μαθητής, που πρόσφατα (τέλη Αυγούστου) είχε κερδίσει και τον αγώνα Κόρισσος 2016 και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον 2ο. Το έχει το γονίδιο φαίνεται, αφού ο Αγησίλαος, είναι γιος του παλιού ποδοσφαιριστή του Ολύμπου Μάκη Καρβούνη, φαίνεται ότι με τις συμμετοχές στους αγώνες δρόμου και τις νίκες, θα ακολουθήσει άλλο άθλημα, ο στίβος τον «τραβάει», σε αντίθεση με τον πατέρα του που έπαιξε ποδόσφαιρο.
Αυτό που πράγματι συνέβαλε ώστε να υπάρχει τεράστια συμμετοχή στα Γιάννενα, είναι η άψογη διοργάνωση από τον Αθλητικό Όμιλο «Ποσειδών». Πέραν βέβαια των 5 χιλιομέτρων και των άλλων αποστάσεων 10 και 30χλ. είχαμε στο διήμερο των αγώνων 16-17 Σεπτέμβρη, αγώνες με άτομα με αναπηρίες, η συμμετοχή των ΑμεΑ ξεπέρασαν τις 70, αγώνες για μαμάδες-μπαμπάδες που έτρεξαν με το καρότσι, ενώ συμμετείχαν και πρόσφυγες από τους καταυλισμούς που έχουν στηθεί στα Γιάννενα. 
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου όπως αναφέραμε πιο πάνω πρώτος τερμάτισε ο κερκυραίος Αγησίλαος Καρβούνης, δεύτερος ο Λουκάς Δάσκαλος και τρίτος ο Νίκος Καρβούνης.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια