Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Special Olympics στη Σπιανάδα

Special Olympics
17 Σεπτεμβρίου 2016 / 20:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για 7η συνεχή χρονιά, τα Special Olympics γιορτάζουν παγκοσμίως την Ημέρα Eunice Kennedy Shriver (EKS Day),

τιμώντας τη μνήμη της ιδρύτριάς τους,  η οποία αφιέρωσε τη ζωή της να διδάξει ότι καμιά σωματική ή διανοητική αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος.
Η Hμέρα Εορτασμού της Eunice Kennedy Shriver έχει ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού 2016 (EWoS) #Be Active. Υπηρετώντας με συνέπεια τον στόχο να διαδωθούν οι ευγενείς αρχές του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics σε όλη την Ελλάδα και να διευρυνθούν εκτός Αττικής οι αθλητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Special Olympics Hellas, πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα οι παρακάτω δράσεις:
 
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ, Κερκυραϊκός Γυμναστικός Συλλόγος

 
  • 17:00 - 18:30 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΏΝ SPECIAL OLYMPICS HELLAS. Ενημέρωση των Εθελοντών και των Προπονητών που συμμετέχουν στα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics στην Κέρκυρα και των Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας Κέρκυρας, οι οποίοι θα συνδράμουν στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθλημάτων.
  • 18:30 - 21:00 FAMILY PROGRAM SPECIAL OLYMPICS HELLAS. Απευθύνεται στις οικογένειες των αθλητών και αθλητριών Special Olympics και σε φίλους και υποστηρικτές τους, με σκοπό την ενημέρωση για τη λειτουργία του Προγράμματος Οικογενειών (Family Program) και του Προγράμματος Υγιείς Αθλητές (Healthy Athletes) Special Olympics Hellas, τα οφέλη από τη συμμετοχή τους σε αυτά, καθώς και για τον ρόλο της οικογένειας στην ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των ατόμων με διανοητική αναπηρία και τα οφέλη των αθλητών και αθλητριών από τη συμμετοχή τους στα αθλητικά και εκπαιδευτικά Προγράμματα των Special Olympics.
 
Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS, Πλατεία Λιστόν

 
Στόχος του Φεστιβάλ Αθλημάτων είναι η συνύπαρξη ατόμων με διανοητική αναπηρία με άτομα χωρίς διανοητική αναπηρία και η προαγωγή των δικαιωμάτων τους, όχι μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο. 
 
  • Έναρξη 10:30, χαιρετισμός από τους διοργανωτές και τους χορηγούς, παρουσίαση του έργου της ιδρύτριας των Special Olympics, πολιτιστικά δρώμενα.
  • 11:00-14:00, επίδειξη  επίσημων αθλημάτων και προγραμμάτων Μεικτών Ομάδων Unified Special Olympics όπως Bocce,  Μπάσκετ, Ποδόσφαιρο, Τζούντο και Αντισφαίριση, στα οποία θα συμμετάσχουν μαθητές σχολείων A’/θμιας και B’/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κέρκυρας μαζί με αθλητές των προπονητικών προγραμμάτων των Special Olympics Ελλάς από τους Νομούς Κέρκυρας και Αττικής.
 
Επίσης, παιδιά ηλικίας 2 έως 8 ετών από το Πρόγραμμα Special Olympics «Νεαροί Αθλητές» μαζί με παιδιά από παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία του Δήμου, θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί σε υπαίθριες αθλητικές ασκήσεις, ομαδικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Θα είναι ιδιαίτερη χαρά, να στηρίξει ο κόσμος της Κέρκυρας με την παρουσία του την προσπάθεια να μεταφερθεί το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει και ότι μόνο σε περιβάλλον αποδοχής, σεβασμού, ενθάρρυνσης τα άτομα με διανοητική αναπηρία μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες για να αναπτυχθούν σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, Αίθουσα Προσκοπείου Κέρκυρας (Φαληράκι)

 
  • 18:30 Ενημέρωση Στελεχών Προσκόπων και Οδηγών N. Κέρκυρας, οι οποίοι στα πλαίσια της συνεργασίας τους με τα Special Olympics Hellas υποστηρίζουν τον αγώνα των αθλητών και αθλητριών για συνύπαρξη και κοινωνική ένταξη, μοιραζόμενοι τη χαρά της συμμετοχής και της επιβράβευσης.
Η οικογένεια των Special Olympics Ηellas εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ για τη συνεργασία, στον ΧΟΡΗΓΟ  Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, στον ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ Coca-Cola Τρία Έψιλον και τους ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.