Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόταση αλλαγής προκήρυξης τοπικών πρωταθλημάτων

Τοπικά πρωταθλήματα
17 Δεκεμβρίου 2020 / 15:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δεδομένο ότι πριν τις αρχές Φεβρουαρίου, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα, παρότι ο τρόπος

διεξαγωγής τους φέτος είναι διαφορετικός (μικρότεροι όμιλοι, λιγότερες αγωνιστικές), η διεξαγωγή μπαράζ στο τέλος τους, θα δυσκολέψει πάρα πολύ τις ομάδες να ανταποκριθούν στους αγώνες, κυρίως γιατί θα χρειαστούν αγώνες σχεδόν κάθε Τετάρτη και είναι δύσκολο να παίζουν πλήρεις λόγω  των επαγγελματικών υποχρεώσεων πολλών ποδοσφαιριστών, αλλά και των μαθημάτων των μαθητών. Οι επτά τουλάχιστον αγώνες των μπαράζ μπορεί να γίνουν 2 ή 3 και να γίνουν 4 παιχνίδια λιγότερα αν και εφόσον η ΕΠΣ Κέρκυρας φροντίσει έγκαιρα να αλλάξει την προκήρυξη, πάντα με τη συναίνεση των σωματείων.
Μία πρόταση που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό είναι π.χ. για τον πρωταθλητή της Α1 στο τέλος να γίνουν χιαστί αγώνες των δυο πρώτων ομάδων κάθε ομίλου (δηλαδή ο πρώτος του Βορρά με τον δεύτερο του Νότου και ο πρώτος του Νότου με τον δεύτερο του Βορρά) και οι νικητές να παίξουν τελικό. Μόλις δύο αγώνες κάθε ομάδα και όχι εφτά όπως λέει τώρα η προκήρυξη. 
Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τον υποβιβασμό, να πάρουν μέρος οι δυο τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου και να παίξουν χιαστί.
Στη Α΄ Κατηγορία να παίξουν μπαράζ οι δυο πρώτες κάθε ομίλου (έξι ομάδες). Στην πρώτη φάση, με κλήρωση να περάσουν δυο από τις τρεις που θα τερματίσουν πρώτες στον Όμιλό τους και οι άλλες τέσσερις (η μία που τερμάτισε 1η και οι τρεις που τερμάτισαν 2ες να παίξουν μπαράζ. Οι δύο νικήτριες να περάσουν και με τις δυο που πέρασαν μέσω κλήρωσης να παίξουν με κλήρωση αντίπαλες, οι νικήτριες ανεβαίνουν οι ηττημένες παίζουν μπαράζ για μια ακόμη θέση. Έτσι θα έχουμε 2 αγώνες για τις περισσότερες και τρεις αγώνες για δυο ομάδες. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια