Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστάτωση από τα κρούσματα covid-19

Τοπικά πρωταθλήματα
12 Οκτωβρίου 2020 / 18:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν δύο ομάδες της νότιας Κέρκυρας, ανακοινώνουν επίσημα ότι ποδοσφαιριστές τους βρέθηκαν θετικοί στον covid-19,

λογικό είναι να υπάρξει ανησυχία και μία μικρή αναστάτωση. Αυτό είχε σαν συνέπεια την αναβολή του αγώνα μεταξύ Κάβου και Κρόνου, αλλά και αναστολή προπονήσεων για κάποιες ομάδες και ακαδημίες, όπως αυτές της ΑΕ Λευκίμμης και του Κρόνου Αργυράδων.

Ο Αστέρας Πετριτή προέβη άμεσα σε απολύμανση των χώρων του γηπέδου, ο οποίος εξέδωσε δύο ανακοινώσεις, με τις οποίες γνωστοποίησε το γεγονός και ενημέρωσε για την απολύμανση, ενώ ευχαρίστησε και τον Δήμο για την άμεση ανταπόκρισή του.

Από την πλευρά του ο Κάβος, που είχε επιβεβαιωμένο κρούσμα αναφέρει τα εξής: «Ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό ότι ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας μας ύστερα από προληπτικό τεστ που έκανε σήμερα 9/10, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και ακολουθήθηκαν τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν εκδώσει ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Επίσης δόθηκαν οδηγίες στο αγωνιστικό τμήμα και στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τον ιατρό της ομάδας, ενώ οι προπονήσεις και οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μας διακόπτονται μέχρι άπαντες να ελεγχθούν από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Ο ανωτέρω ποδοσφαιριστής μας είναι πολύ καλά στην υγεία του, δεν έχει κανένα σύμπτωμα και θα παραμείνει στην οικία του για τις επόμενες 14 μέρες. Του ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και να είναι σύντομα και πάλι κοντά μας».

Παράπλευρη ανησυχία και για τη Θύελλα, η οποία είχε αγωνιστεί για το κύπελλο δύο μέρες πριν την επίσημη ανακοίνωση για το κρούσμα στον Αστέρα, στο γήπεδο του Ολύμπου. Για καθαρά προληπτικούς λόγους η διοίκηση της ομάδας έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ενώ με δελτίο τύπου ενημέρωσε πως «Με αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των ποδοσφαιριστών μας, του προπονητικού επιτελείου και γενικά όλων όσων έχουν άμεση επαφή με τα σωματεία μας και στα πλαίσια της απόλυτης διαφάνειας σας ενημερώνουμε ότι από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε για τα κρούσματα των ποδοσφαιριστών της ομάδας του Αστέρα Πετριτή, βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, κι όσον αφορά το γεγονός του αγώνα κυπέλλου μεταξύ της Θύελλας με τον Αστέρα Πετριτή την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, μας πληροφόρησαν ότι ουδεμία ανησυχία προκύπτει διότι η ομάδα της Θύελλας θεωρείται «τρίτης επαφής». Επίσης σας διαβεβαιώνουμε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Οι προπονήσεις μας συνεχίζονται κανονικά».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια