Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνες και τη Δευτέρα για να βγει το πρόγραμμα

Τοπικά πρωταθλήματα
07 Οκτωβρίου 2020 / 17:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι αγώνες που γίνονται τα Σαββατοκύριακα για τα τοπικά πρωταθλήματα θα είναι και για τις δύο κατηγορίες,

είκοσι και η Ένωση προσπαθεί να φτιάξει το πρόγραμμα έτσι, ώστε να ικανοποιήσει και τις προτάσεις των σωματείων, αλλά μετά από δελτίο τύπου που εξέδωσε, ενημερώνει ότι κάποιοι αγώνες θα γίνονται και τη Δευτέρα, γιατί σε κάποια γήπεδα υπάρχει μεγάλος αριθμός ομάδων που τα χρησιμοποιούν.
Αυτό εκ πρώτης όψεως, φαίνεται σωστό και λογικό αλλά σε κανένα από αυτά τα γήπεδα δεν υπάρχουν έξι ομάδες γηπεδούχοι, οπότε θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα το οποίο και αυτό θα λυνόταν, αν αγωνίζονταν ένα Σαββατοκύριακο οι τρεις και το άλλο οι άλλοι τρεις, ώστε να αποφύγει τις Δευτέρες. Και αυτό γιατί τα παιχνίδια που ξεκινούν στις 15:00 θα αναγκάζουν πολλές ομάδες να παίζουν με σημαντικές ελλείψεις, αφού κάποιος ποδοσφαιριστής θα πρέπει να φύγει από τη δουλειά του τουλάχιστον στη 13:00 για να είναι έγκαιρα στο γήπεδο.
Πέραν αυτού, στα γήπεδα Ολύμπου και Κοντοκαλίου μπορεί να γίνουν και βραδινοί αγώνες, ίσως με ενίσχυση του φωτισμού στο Κοντόκαλι και αυτό είναι θέμα Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αφού στον Όλυμπο έχει φτιαχτεί ο φωτισμός και είναι πολύ καλός.
Όταν όμως μιλάμε για 15 ενεργά αδειοδοτημένα γήπεδα, μπορεί να βρεθεί λύση, τουλάχιστον να μην «τιμωρηθούν» κάποια σωματεία να αγωνιστούν Δευτέρα και απλά αν προτιμούν Σάββατο ή Κυριακή, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Όμως σωστά, υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από την ΕΠΣΚ και τα σωματεία θα μπορούν να κάνουν τις δικές τους ενέργειες.   
Σύμφωνα και με τις δυνατότητες της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Κέρκυρας οι αγώνες θα διεξάγονται, με τον εξής σχεδιασμό: 8-9 αγώνες το Σάββατο, 3-4 αγώνες την Κυριακή το πρωί, 6-7 αγώνες την Κυριακή το απόγευμα και 1-2 αγώνες τη Δευτέρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια