Δευτέρα 13.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δικαίωση των πτυχιούχων προπονητών ποδοσφαίρου των ΤΕΦΑΑ

ΕΠΟ
30 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η ΕΠΟ αποφάσισε ότι οι πτυχιούχοι των ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να αναγνωριστούν σαν διπλωματούχοι

προπονητές και να μη θεωρούνται υποδεέστεροι αυτών που πήραν ένα δίπλωμα από ένα δεκαήμερο δικό της σεμινάριο. Έτσι, η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης μετά από αγώνες που έκανε, επιτέλους δικαιώνεται. Μάλιστα με χθεσινή της ανακοίνωση ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα.
Η ανακοίνωση: «Η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης βαδίζει με σταθερά βήματα, για την υλοποίηση των στόχων της, χωρίς να παρεκκλίνει από αυτούς. Οποιαδήποτε άλλη θέση, που ταυτίζεται με σεμινάρια ελάχιστων προπονητικών προσόντων (επιτροπή jira uefa), δεν υιοθετείται από την ΠΕΠΠΠΕ.
Η ΠΕΠΠΠΕ ζητά ξεκάθαρα, την εφαρμογή των νόμων, δικαίωμα στην εργασία, όχι στη μονοπωλιακή καταχρηστική δεσπόζουσα θέση της ΕΠΟ στο χώρο του ποδοσφαίρου (βλέπε Επιτροπή Ανταγωνισμού), ναι στην εφαρμογή της Απόφασης του ΣτΠ που μας εξαιρεί από τις ταυτότητες της ΕΠΟ, ΝΑΙ στην κρατική Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος «προπονητής ποδοσφαίρου» της ΓΓΑ. Αξιοσημείωτο είναι, ότι η πλατφόρμα του αθλητικού μητρώου των σωματείων στο «πεδίο προπονητών» της ΓΓΑ, είναι για όσους έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, οποιαδήποτε άλλη «ταυτότητα» δεν γίνεται δεκτή από το εν λόγω σύστημα, ως μη νόμιμη».
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην Κέρκυρα υπάρχουν περισσότεροι από 20 τέτοιοι πτυχιούχοι και όλοι όσοι ήθελαν να δουλέψουν σε ομάδες, πέρασαν υποχρεωτικά από τα σεμινάρια της ΕΠΟ για να αποκτήσουν το δικαίωμα, αφού μέχρι χθες το Πανεπιστημιακό τους πτυχίο, δεν αρκούσε.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια