Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα την Παρασκευή 28/8

Τοπικά πρωταθλήματα
27 Αυγούστου 2020 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την τρίτη παράταση για την Α1 και 2 ημερών για την Α΄ που έδωσε η Ένωση για τις δηλώσεις συμμετοχής στα τοπικά πρωταθλήματα,

η Παρασκευή 28/8 είναι η τελευταία μέρα για ν τις καταθέσουν τα σωματεία, αυτά που έχουν δικαίωμα να παίξουν στην Α΄, αφού για την Α1 έληξε η προθεσμία την Πέμπτη 27/8. 

Βλέποντας τις δυσκολίες των ομάδων στο κομμάτι της δήλωσης, αφού η γραφειοκρατία (και λόγω covid-19) ήταν αρκετά μεγάλη,  η Ένωση σωστά φρόντισε να δώσει παράταση για την Α1 (έληγε στις 24/8) ως την Πέμπτη 27/8, ενώ για την Α΄ στην οποία θα παίξουν και όλες οι ομάδες της περσινής Β΄ η καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή (έληγε Τετάρτη 26/8).

Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που ναι μεν έχει ξεκαθαρίσει για την Α1 τι θα γίνει, με τους δυο ομίλους Βορρά, Νότου και τις 16 ομάδες, αλλά για την Α΄ το πώς θα διαμορφωθεί θα εξαρτηθεί από τις δηλώσεις συμμετοχής.

Όλα δείχνουν ότι και εκεί θα έχουμε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια για τις ομάδες, αλλά άγνωστος είναι ο αριθμός τους, ειδικά από κάποιες που πιθανόν επιστρέψουν στη δράση, ενώ σίγουρα η παρουσία του ΑΟ Κέρκυρα θα είναι το γεγονός της σεζόν.

Όμως η Παρασκευή 28/8 είναι και η τελευταία μέρα (ως τις 12.00 το μεσημέρι), όπου τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο Κύπελλο Ελλάδος (Α΄ φάση).  Μάλιστα με βάση τα ισχύοντα δεδομένα, όλες οι ομάδες υποχρεούνται να δηλώσουν συμμετοχή, άλλως… «Στα σωματεία που δε θα  υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Κ.Α.Π. / Ε.Π.Ο ποινές, ενώ τα σωματεία της Γ’ εθνικής θα έχουν τις συνέπειες που ορίζει η Ε.Π.Ο.», όπως αναφέρει η προκήρυξη.  Μάλιστα όπως κάθε χρόνο το κύπελλο ανοίγει επίσημα τη σεζόν (εκτός και αν η ΕΠΣΚ βάλει το ματς του Σούπερ Καπ, που είναι μια διαφορετική περίπτωση, γίνεται κυρίως για να ενισχυθεί το Ταμείο αλληλεγγύης), με την Ένωση να έχει προγραμματίσει 19 και 20 Σεπτεμβρίου να γίνουν οι πρώτοι αγώνες.

Δεν γνωρίζουμε αν λόγω της τελευταία ημέρας (Παρασκευή 28/8) που είναι και  για δηλώσεις Α΄ και για δηλώσεις κυπέλλου, η γραμματεία θα προλάβει, ίσως μια μικρή παράταση ως τη Δευτέρα 31/8 να διευκόλυνε κάπως την κατάσταση.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια