Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο η ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα

Super League 2
25 Αυγούστου 2020 / 15:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ο κερκυραϊκός σύλλογος θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του, καθώς είναι αδιανόητο να εξασφαλίζουν την άνοδό τους οκτώ ομάδες από τη Football League

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Η αδιανόητη κίνηση της ΕΠΟ να ρίξει δυο ομάδες της SL2 στην FL και παράλληλα να ανεβάσει οκτώ, πέρα από κάθε έννοια λογικής και λανθασμένα σύμφωνα νε τις προκηρύξεις του πρωταθλήματος, οδήγησε σε προσφυγές στο διαιτητικό δικαστήριο την ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα και τα Χανιά.

Από την πλευρά του ο ΑΟΚΚ θίγεται, αφού αυτός ναι μεν σύμφωνα με την προκήρυξη θα υποβιβαζόταν, αλλά από την άλλη θεωρεί αδιανόητο την άνοδο οκτώ ομάδων της FL, αφού θίγονται τα συμφέροντά του.

Με προσφυγή που κατέθεσε ο νομικός της ΠΑΕ κ. Λίβας, την Τρίτη 25/8/2020 Ο ΑΟΚΚ ζητά να ακυρωθεί η συγκεκριμένη αναδιάρθρωση που είναι εφεύρεση της ΕΠΟ, ελπίζοντας ότι θα δικαιωθεί και θα μπορέσει αυτή η ομάδα να μείνει στην SL2.

Από την άλλη και τα Χανιά προσέφυγαν στο Διαιτητικό και η προσφυγή έχει να κάνει με το γεγονός ότι η Ε.Ε. ουσιαστικά έλαβε τις αποφάσεις της χωρίς να έχουν υπάρξει οι ανάλογες σχετικές εισηγήσεις από τη Σούπερ Λιγκ 2 και ειδικότερα για ό,τι αφορά την απόφαση που μεταξύ άλλων ελήφθη ότι είναι στην ευχέρεια του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, να καταργήσει τη Φούτμπολ Λιγκ ως κατηγορία και να γίνει ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων στη Σούπερ Λιγκ 2.

Τα Χανιά θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους  από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ,  ενώ η άσκηση της προσφυγής θα έχει άμεση συνάρτηση και με το τι θ’ αποφασιστεί την Τετάρτη (26/8), στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2.

Όλα φυσικά γίνονται για την οικονομική ενίσχυση που μπορεί να πάρει κάθε ομάδα.
Αν η SL2 έχει λιγότερες ομάδες, η «πίτα» των τηλεοπτικών θα είναι μεγαλύτερη, υπολογίζουμε κατά εκατό χιλιάδες ευρώ. Και λογικό είναι να υπάρχουν αυτές οι διεκδικήσεις.

Όσο για την ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα, θα περιμένει τις οριστικές αποφάσεις για να ξεκινήσει τις κινήσεις ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα που θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα.

Αυτή είναι η επίσημη θέση της ΠΑΕ, αφού ανάλογα σε ποια κατηγορία θα παίξει, θα στελεχώσει την ομάδα στην οποία υπάρχουν λίγα δελτία από πέρσι, κυρίως οι ποδοσφαιριστές που μένουν μόνιμα στο νησί.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια