Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποβιβασμός της ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα στη Football League

ποδόσφαιρο
24 Αυγούστου 2020 / 18:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και τυπικά υποβιβάστηκε ο ΑΟ Κασσιόπη Κέρκυρα από την SL2 στην FL , τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Είχαμε αναφέρει τελευταία τις προτάσεις της ΕΠΟ για αναδιάρθρωση αναφέροντας ότι ΑΟΚΚ και Καλαμαριά δεν ξέρουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν. Βέβαια εδώ και μέρες πανηγύριζαν π.χ. στο Βόλο για την άνοδο του Ολυμπιακού Βόλου στη SL2 αν και είχε τερματίσει στην 8η θέση της  FL, πράγμα που σημαίνει ότι οι αποφάσεις είχαν παρθεί και είχαν διαρρεύσει.  
Να δούμε πως έχουν τα γεγονότα, αφού η  ΕΠΟ με ημερομηνία 21/8 απέστειλε στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β’ Εθνικής κατηγορίας επιστολή στην οποία κάνει γνωστή την απόφαση που έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την περασμένη Τετάρτη 19/8, αναφορικά με την τροποποίηση της προκήρυξης της Σούπερ Λιγκ 2 και της πρότασης αναδιάρθρωσης επαγγελματικών κατηγοριών.
Οι πληροφορίες λένε ότι, στην επιστολή αναφέρεται ρητά πως υποβιβάζονται στη Φούτμπολ Λιγκ η ΑΟ Κασσιόπη ΠΑΕ Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς) και στη Σούπερ Λιγκ 2 προβιβάζονται οι οκτώ πρώτες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ.
Μια απόφαση μάλλον άδικη, όχι γιατί ΑΟΚΚ και Απόλλωνας τη σεζόν που τελείωσε και ήταν ανύπαρκτες σαν ομάδες υποβιβάστηκαν, αλλά γιατί να ανεβάσει οκτώ ομάδες και όχι π.χ. έξι και να μείνουν ΑΟΚΚ και Απόλλωνας. Ή ακόμη και όπως έλεγε η προκήρυξη να ανέβουν οι τέσσερις ομάδες και να μην πέσει καμιά από την SL2 που έτσι κι αλλιώς ήταν με 12 ομάδες έναντι 16 της FL.
Ακόμη είναι ανοιχτό το θέμα της κατάργησης της FL και μιας Σούπερ Λιγκ 2 σε δύο ομίλους, όμως γι αυτό την απόφαση θα πρέπει να την πάρει ο κ. Αυγενάκης καταργώντας την μια επαγγελματική κατηγορία. Ένα σενάριο που θα εξελιχθεί τις επόμενες μέρες, μετά και από συνάντηση που θα έχει ο Υφυπουργός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, με αρκετές πιθανότητες να γίνει η συγχώνευση των δυο κατηγοριών, αν και εφ΄ όσον πεισθεί ο κ. Αυγενάκης. Στην περίπτωση αυτή αλλάζουν όλα και για τον ΑΟ Κασσιόπη που έτσι ή αλλιώς περιμένει τελικές αποφάσεις για να προχωρήσει. Και λέμε προχωρήσει αφού στέλεχος της ΠΑΕ (ανατρέποντας όλα τα σενάρια που ακουγόταν) μας είπε ότι η ομάδα θα κατέβει στο πρωτάθλημα σε όποια κατηγορία και να κληθεί να παίξει. 
Να τονίσουμε, πως δεν αναφέρεται στην απόφαση της ΕΠΟ περίπτωση αντικατάστασης ομάδας ή ομάδων που δεν θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και το αναφέρουμε αυτό γιατί π.χ. ο Πλατανιάς έχει πολλά προβλήματα (το παλεύει)  και ίσως δεν δηλώσει, όπως και κάποια άλλη ομάδα. 
Αυτό που όμως θα ρώταγε κανείς είναι για ποιο λόγο (αν και είναι προφανής) η ΕΠΟ ανεβάζει 8 ομάδες από την FL αφού δεν το προέβλεπε η προκήρυξη και γιατί ενώ θέλει ουσιαστικά την κατάργηση της, δεν πήγαινε μόνο σε μια τέτοια «αναδιάρθρωση;
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια