Κυριακή 16.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πληρώστε τις οφειλές σας πριν τη δήλωση συμμετοχής, ζητάει η ΕΠΣ Κερκύρας

επσκ
18 Αυγούστου 2020 / 18:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Διαγράφει τις οφειλές των σωματείων η ΕΠΣ Πρέβεζας & Λευκάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένας τρόπος για να πάρεις τα οφειλόμενα είναι και αυτός, δηλαδή να βρεις την κατάλληλη ευκαιρία για να τα ζητήσεις. Η ΕΠΣ Κέρκυρας και εφέτος, όπως και τα τελευταία χρόνια, ζητάει από τις ομάδες να εξοφλήσουν τις οφειλές τους πριν τη δήλωση συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, άλλως δεν μπορούν να πάρουν μέρος. Κάτι που συνηθίζεται και κάτι αντίστοιχο κάνει και η ΕΠΟ στα σωματεία της Γ΄ Εθνικής πριν τη δήλωσή τους. Ούτε κατακριτέο είναι ούτε έξω από την κοινή λογική. Όμως υπάρχουν δυο αιτίες που μας κάνουν να αναφερθούμε σε αυτό το κομμάτι. 
Η μια είναι ότι η αντιπολίτευση της ΕΠΣΚ, έχει ζητήσει εδώ και μήνες οικονομικά στοιχεία και δεν τα έχει πάρει, κάτι που κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να κάνει. Και αυτό γιατί ο καθένας θα μπορεί να κρίνει που και πως ξοδεύτηκαν τα έσοδα της διοργανώτριας, να εκτιμήσει καταστάσεις και ανάλογα να κάνει προτάσεις στο κομμάτι αυτό. 
Η άλλη είναι μια πρόσφατη απόφαση γειτονικής ΕΠΣ που «λέει πολλά». 
Δεν μπορούμε να ξέρουμε τα οικονομικά μεγέθη και τις ανάγκες κάθε Ένωσης, αλλά η απόφαση που πήρε η ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας τη Δευτέρα 17/8 δείχνει το πόσο νοιάζεται για τα σωματεία της. Σε μια δύσκολη συγκυρία για όλους, σε μια οικονομική περίοδο που η στενότητα έχει αγγίξει όλο τον κόσμο, αποφάσισε να σβήσει όλες τις οφειλές των σωματείων προς αυτήν για πειθαρχικές παραβάσεις.
 
Η ανακοίνωσή της ΕΠΣ Πρέβεζας & Λευκάδας
 


Μετά από απόφαση (αριθμ.πρακτ. Δ.Σ. 04/17-8-2020) της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πρέβεζας-Λευκάδας, σας ενημερώνουμε ότι διαγράφονται οι οφειλές των Σωματείων -Μελών της Ένωσης που αφορούν Πειθαρχικές παραβάσεις έως και σήμερα.
Βέβαια η δική μας ΕΠΣΚ πήρε μια σειρά αποφάσεων για οικονομική ελάφρυνση των σωματείων, όπως, μείωση παραβόλων σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μείωση εξόδων διαιτησίας κλπ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από άλλες ΕΠΣ τα παράβολα αυτά ήταν ιδιαίτερα αυξημένα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια