Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Π. Διακοφώτης: Σε δέκα ομίλους η Γ΄ Εθνική

επο
17 Αυγούστου 2020 / 16:58
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Όλα είναι ανοικτά σε ότι αφορά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και κυρίως την κατάρτιση των ομίλων. Η εντύπωση όλως ήταν ότι λόγω της αύξησης των ομάδων, οι οκτώ όμιλοι που γινόταν το πρωτάθλημα τα περασμένα χρόνια, θα γινόταν εννέα.

ΑΘΗΝΑ. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ και στην αναφορά του για την Γ’ Εθνική, είπε ότι έχει ήδη αποφασιστεί να γίνει σε δέκα ομίλους το πρωτάθλημα.
Τόνισε χαρακτηριστικά, σε ότι αφορά την κατηγορία: «Έχουμε καταλήξει στους δέκα ομίλους. Τα βάλαμε κάτω, δεν βγαίνουν αλλιώς. Γνωρίζουμε πως ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον της δικής του Ένωσης. Φέτος όμως έχουμε οχτώ νησιά εκτός της Κρήτης. Η λογική είναι να πάμε να κάνουμε τους ομίλους ώστε να υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια ειδικά εκεί που υπάρχουν προβλήματα, όπως στα νησιά. Είναι μία έμμεση επιχορήγηση. Στα σωματεία που μετακινούνται αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς η λογική είναι να υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Το χειμώνα τα νησιά γίνονται άγονη γραμμή. Η πολιτεία δεν βοηθάει καθόλου. Υπάρχει ένας υπουργός που λέει θα μοιράσει εκατομμύρια… Πώς θα τα μοιράσει, τα ίδια λεφτά θα πάρουν σωματεία από τη Σάμο, τη Μυτιλήνη με μία ομάδα της Αθήνας, που μπορεί να μετακινείται με το αστικό λεωφορείο. Το ξέρουν κάποιοι ότι η ομάδα από τη Νίσυρο θέλει καράβι και δύο ημέρες για να πάει να παίξει στη Μύκονο; Εχει μπει η βάση για να χρηματοδοτηθούν οι πραγματικές ανάγκες κάθε σωματείου; Δεν γνωρίζουν τα κριτήρια. Γνωρίζει ο υπουργός ότι η Κάρπαθος ταξιδεύει μόνο αεροπορικώς και μετά διανυκτερεύει στη Ρόδο και περιμένει ένα καράβι κι αν αυτό περάσει. Ορισμένοι εκεί πάνω πιστεύουν ότι πάμε οδικώς από τη Ρόδο στη Νίσυρο για να παίξουμε… Η πολιτεία όμως κοιτάζει μόνο το θεαθήναι, μας φώναξε ποτέ; Είπε ποτέ ελάτε Κυκλάδες, ελάτε νησιώτες; Μόνο η Κρήτη υπάρχει για έργα;».
Το σημαίνει αυτό για ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ; Ότι ίσως ο Όμιλος αντί για 16 ομάδες που προβλεπόταν να έχει λιγότερες, 14 το πιθανότερο. Η μη συμμετοχή δυο ομάδων (του ομίλου) από πέρσι, που έμειναν στην κατηγορία (Θιναλιακός-Ανατολή) και η μη δήλωση άλλων δυο, των πρωταθλητριών Θεσπρωτίας και Άρτας (Θύαμις και Σκουφάς) διευκολύνει τα πράγματα και πιθανόν ο όμιλος να έχει μόνο ομάδες της ΒΔ Ελλάδας (Κέρκυρα-Ήπειρος-Αιτωλοακαρνανία). Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια