Τρίτη 30.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράθυρο για άνοδο του Ιόνιου στη Γ΄ Εθνική

Μπάσκετ
13 Αυγούστου 2020 / 18:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η πανδημία έφερε οικονομική στενότητα και στον αθλητισμό και «χτύπησε» αρκετά και το μπάσκετ, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδία

να ψάξει λύσεις για να καλύψει πολλά κενά, που δημιουργήθηκαν επειδή αρκετές ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή σε Β΄ και Γ΄ Εθνική, κατηγορίες που δε θεωρούνται επαγγελματικές, όπως η Α1 και η Α2, ανάμεσά τους βέβαια και ο Φαίακας Κέρκυρας.

Με βάση την οδηγία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αυτές οι ομάδες μπορούν να αντικατασταθούν και στον Όμιλο (ΒΔ Ελλάδος και Θεσσαλίας) υπάρχει μια κενή θέση, αυτή του Φαίακα. Για τη θέση αυτή η ομάδα της Ναυπάκτου έχει προτεραιότητα, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ζήτησε να παίξει στον Όμιλο της Πελοποννήσου, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, συνεπώς δεν θα τη δεχθεί. Έπεται η άλλη ομάδα των μπαράζ ανόδου της ΕΣΚΑΒΔΕ, οι Λέοντες Αγρινίου, που δε συζητάνε καν να μπουν στη διαδικασία αυτή, αφού δε θέλουν να αγωνιστούν στη Γ΄ Εθνική, φέτος τουλάχιστον. Ακολουθεί Ιόνιος που πιθανόν, μετά τις επίσημες αρνήσεις Ναυπάκτου και Λεόντων, να κληθεί να παίξει αυτός στη Γ΄ Εθνική.

Μία τέτοια πρόσκληση είναι πρόκληση για το νέο Δ.Σ. του Ιόνιου, αλλά και τον έμπειρο προπονητή Παναγιώτη Κοντογιάννη. Και αυτό γιατί άλλο να παίξει στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ και άλλο στη Γ΄ Εθνική. Το μπάτζετ ουσιαστικά θα πρέπει να διπλασιαστεί και θα πρέπει άμεσα να βρεθούν παίχτες για να ενισχύσουν την προσπάθεια. Έτσι, αν και ακούγεται ότι θα φτάσει η ΕΣΚΑΒΔΕ στον Ιόνιο και θα γίνει η πρόταση, εκτιμούμε ότι το νέο Δ.Σ. της ομάδας, που ανέλαβε μόλις πριν τρεις εβδομάδες θα μετρήσει οικονομικά τις δυνάμεις του και θα πάρει την τελική απόφαση, την οποία θα γνωρίζουμε όταν και αν έρθει εκείνη η ώρα.

Με τα ως τώρα δεδομένα, ο Ιόνιος έχει δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα, η οποία όλοι εκτιμούν ότι εφόσον παίξει στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, εύκολα θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου. Όπως ενημερωθήκαμε, εφόσον ανοίξει το κλειστό του ΕΑΚΚ, που είναι κλειστό λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η ομάδα του Ιόνιου θα ξεκινήσει προετοιμασία, που χρονικά υπολογίζεται στο τέλος του μήνα.
Αν ως τότε ξεκαθαρίσει το τοπίο και ληφθούν αποφάσεις για τη Γ΄ Εθνική, ο σχεδιασμός της προετοιμασίας δε θα αλλάξει, απλά θα πρέπει η ομάδα να ενισχυθεί και δε θα είναι εύκολο να βρει αυτό που θέλει και όπως το θέλει.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια