Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα, Γιάννενα και Άρτα με έναν εκπρόσωπο λιγότερο

Γ΄ Εθνική
06 Αυγούστου 2020 / 18:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση της ΕΠΟ να αυξήσει τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, μπορεί για κάποιους να ήταν ευκαιρία να ξεφύγουν από τα τοπικά πρωταθλήματα,

αλλά δεν ωφελεί ουσιαστικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Θα υπάρχουν και φέτος αποχωρήσεις, ομάδες που δε θα μπορούν να πετύχουν νίκη, καταστάσεις που δείχνουν ανοργανωσιά και για φέτος το οικονομικό, λόγω κορονοϊού, θα παίξει μεγάλο ρόλο.
Όσον αφορά την Κέρκυρα και τις ομάδες που θα απαρτίσουν τον όμιλο στον οποίο θα συμμετάσχουν ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ, έχουμε δυο ακόμη ομάδες που θα παίξουν στο τοπικό πρωτάθλημα. Για τη μια έχουμε κάνει αναφορά και είναι ο ΑΟ Ανατολής, ενώ η άλλη είναι ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Άρτας, Σκουφάς Κομποτίου. Στην Άρτα μέτρησαν τις δυνάμεις τους και αποφάσισαν ότι τα έξοδα είναι πολλά, δε θα τα καταφέρουν και δήλωσαν ότι θα παίξουν στο τοπικό.
Με δεδομένο ότι η ΕΠΟ για να έχει πολλές ομάδες στην κατηγορία, δίνει τη δυνατότητα σε δευτεραθλητές ή και τριταθλητές να πάρουν μέρος αν κάποια ομάδα από την δική τους ΕΠΣ δεν παίξει, θα περιμένουμε ως το απόγευμα της Παρασκευής 7 Αυγούστου, που λήγει η προθεσμία και για τους τριταθλητές, να δούμε αν κάποια ομάδα που απόκτησε δικαίωμα από Γιάννενα ή Άρτα, θα δηλώσει συμμετοχή.
Να τονίσουμε ότι στάλθηκε έγγραφο και στον Όλυμπο Κέρκυρας με το οποίο τον ενημέρωναν ότι μπορεί να δηλώσει συμμετοχή, αλλά δεν πρόκειται να το κάνει, καθώς η διοίκηση, έχει ρίξει το βάρος σε έργα στο γήπεδο και δεν υπάρχει τέτοια σκέψη για φέτος, αφού η ομάδα θα πάρει μέρος κανονικά στην Α1.
Να σημειώσουμε ότι ο προσανατολισμός της ΕΠΟ είναι να γίνει μια κατηγορία με εννέα ομίλους και 14 ως 16 ομάδες σε κάθε όμιλο. Προφανώς με τέτοιες συνθήκες δεν μπορεί να είναι κανείς περήφανος για τη συμμετοχή του.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια