Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύσκεψη για διοργάνωση της Α1 κατηγορίας

ΕΠΣ Κέρκυρας
24 Ιουλίου 2020 / 16:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας, με βάση σχετική απόφασή του προσκαλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 27 Ιουλίου, στις 19:30

στην αίθουσα του Σ.Υ.Π.Α.Π (πρώην ΔΟΠΑΠ) στο Φαληράκι για να συζητηθεί το θέμα του τρόπου διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
 
Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ είναι:
Α. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 16 ομάδων. Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα 12 σωματεία της κατηγορίας, που συμμετείχαν την προηγούμενη ποδ. περίοδο (δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο), τα τρία σωματεία της Α’ κατηγορίας που προβιβάστηκαν με βάση την προκήρυξη της προηγούμενης ποδ. περιόδου και ένα επιπλέον σωματείο της Α’ κατηγορίας, το οποίο θα ανέλθει με την προϋπόθεση ότι δε θα δηλώσει συμμετοχή στην κατηγορία αυτή σωματείο, που είχε δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ εθνική κατηγορία. Η Α1 κατηγορία, επομένως θα αποτελείται την επόμενη περίοδο από τα εξής σωματεία: 12 Α1 + 3 Α + 1 Γ ΕΘΝΙΚΉ ή Α. Στην περίπτωση που δε δηλώσει συμμετοχή σωματείο της Γ εθνικής και δεν υπάρχει ενδιαφερόμενο σωματείο της Α κατηγορίας η Α1 κατηγορία θα έχει 15 σωματεία.
Β. Επειδή υποβλήθηκαν έγγραφα αιτήματα σωματείων της Α1 κατηγορίας, για την κατάρτιση δύο ομίλων στην κατηγορία το Δ.Σ θα συγκαλέσει σύσκεψη των σωματείων που συμμετέχουν στην κατηγορία για να εκφράσουν άποψη για το ενδεχόμενο να καταρτιστούν δύο όμιλοι με γεωγραφικά κριτήρια (8 + 8 ομάδες) και να ακολουθήσει και τρίτος γύρος με μονούς αγώνες (4 πρώτες κάθε ομίλου, για την ανάδειξη πρωταθλητή και 4 επόμενες για την αποφυγή του υποβιβασμού). Στην περίπτωση αυτή οι συνολικοί αγώνες της κατηγορίας θα είναι 21. Στην περίπτωση που τα σωματεία επιλέξουν αυτόν τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος το Δ.Σ θα εξειδικεύσει τις λεπτομέρειες με την προκήρυξη των πρωταθλημάτων της.

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των συμμετεχόντων στη διαδικασία παρακαλείται κάθε σωματείο να εκπροσωπηθεί αυστηρά με μέχρι δύο μέλη του. Δε θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλο μέλος, ενώ θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής, όπως τοποθέτηση καρεκλών στις προβλεπόμενες αποστάσεις, ύπαρξη αντισηπτικού τζελ και υποχρεωτική χρήση μάσκας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια