Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν αναμονή αποφάσεων για τα πρωταθλήματα

ΕΠΣ Κέρκυρας
22 Ιουλίου 2020 / 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε ότι αφορά τη λήψη αποφάσεων για τα τοπικά πρωταθλήματα από την διοίκηση της ΕΠΣΚ,

αν και το βράδυ της Τετάρτης 22/7 υπήρχε σύγκληση του Δ.Σ. Όμως φτάσαμε στο τέλος Ιουλίου και πολλές ομάδες θέλουν να ξέρουν τους όρους συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, ώστε να κάνουν τον προγραμματισμό τους, ενώ είναι αρκετές αυτές που αγωνιούν να μάθουν σε ποια κατηγορία θα παίξουν, αφού και στο κομμάτι αυτό, η ΕΠΣ κωλυσιεργεί.

Ίσως η ΕΠΣΚ περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων ώστε να τις κατατάξει ανάλογα στις τρεις κατηγορίες, καθώς μπορεί κάποια από αυτές που προβιβάζονται να μη δεχθεί την άνοδο, αφού ο Θιναλιακός μπορεί να αποφασίσει να αγωνιστείστην Α1, οπότε θα καταλάβει μία θέση σε αυτήν την κατηγορία, ενώ ο Κρόνος που έλειπε πέρυσι θα πρέπει να τοποθετηθεί στην Α, ενώ επίσης δεν είναι γνωστό πόσες ομάδες, πλην του ΑΟ Κέρκυρα που θα παίξει στη Β, θα δηλώσουν συμμετοχή. Όλα αυτά όμως δεν είναι δύσκολο ενταχθούν σε έναν προγραμματισμό που θα τα προβλέπει και να είναι η προκήρυξη έτοιμη για τη νέα σεζόν.

Με τα τωρινά δεδομένα, στην Α1 θα παίξουν οι ομάδες που συμμετείχαν τη σεζόν που έληξε, δηλαδή 12 ομάδες συν Κανάλια, Αγ. Νικόλαο και Μαραθιά που ανεβαίνουν από την Α, σύνολο 15 και αν προστεθεί και ο Θιναλιακός, 16. Οπότε η Ένωση, θα αναγκαστεί να  κάνει πρωτάθλημα με 16 ομάδες ή θα υποβιβάσει τον Κάβο και στη περίπτωση του Θιναλιακού, τη Βολίδα, για να έχει το πρωτάθλημα 14 ομάδες, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια.
Στην Α τα πράγματα  είναι ακόμη πιο περίπλοκα. Σίγουρα θα παίξουν οι τρεις που κέρδισαν την άνοδο, Περουλάδες, ΑΟ Κανονιού, Βιταλάδες και Κρόνος. Από κει και πέρα μένουν από την περσινή χρονιά 10 ομάδες, ενώ ο Μ. Αλέξανδρος που αποχώρησε δε θα είναι στην κατηγορία. Σύνολο 14 ομάδες, αλλά αν στην Α1 γίνει πρωτάθλημα με 16 τότε ή θα κάνει όμιλο στην Α΄ με 16 ή θα υποβιβάσει Αγ. Δέκα και ΠΑΟΚ.

Τέλος στη  Β΄ κατηγορία που πάντα είναι όλα ρευστά, παραμένουν Θύελλα, Σπαρτύλας, Ποταμός, Άφρα, Συναράδες, ΓΕΘ, Σφακερά και Δραγωτινά και θα προστεθεί ο ΑΟ Κέρκυρα και όποια άλλη ομάδα δηλώσει συμμετοχή.
Χρειάζεται άμεσα προκήρυξη που θα καλύπτει όλες αυτές τις παραμέτρους και να ξεκαθαρίσει με πόσες ομάδες θα πραγματοποιηθούν τα πρωταθλήματα.

Έτσι είχε η κατάσταση μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης 22/7 και πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΚ, ενώ αναμένονται και άλλες αλλαγές, όπως της δραστικής μείωσης παραβόλων και προστίμων, μίας διάταξης που θα υποχρεώνει τις ομάδες να χρησιμοποιούν και τουλάχιστον δύο «μικρούς» στην ενδεκάδα τους, όπως στη Γ΄ Εθνική.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια