Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προτάσεις από τα σωματεία, χωρίς σχέδιο η Ένωση

ΕΠΣΚ
17 Ιουλίου 2020 / 18:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι τρεις συναντήσεις της ΕΠΣΚ με τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα, ήταν απλά μια σύναξη που συνηθίζεται να γίνεται,

αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί ως συνήθως τα σωματεία λένε τις δικές τους προτάσεις για τη χρονιά που έρχεται, η Ένωση προσπαθεί να μη φέρει απέναντί της κανένα από αυτά και ουσιαστικά τίποτα δεν προχωράει στο τοπικό ποδόσφαιρο.
Στις προτάσεις τους οι ομάδες ζήτησαν να γίνει η Α1 σε έναν όμιλο και αυτό γιατί διέρρευσε ότι η Ένωση σκέφτεται να  κάνει δύο ομίλους. Πιθανόν μία ανέφικτη σκέψη, αφού οι ομάδες και κυρίως το τοπικό ποδόσφαιρο δε θα κερδίσουν τίποτα. Η λογική λέει ότι ο Νότος που θα έχει Πετριτή, Στρογγυλή, Περιβόλι, Αγ. Νικόλαο, Μαραθιά, Κάβο και Παξούς θα βοηθήσει ώστε οι ομάδες να μην κάνουν μακρινά ταξίδια, αλλά άνωστο ποιο θα είναι το όφελος από αυτό.
Οι προτάσεις πέφτουν σωρηδόν για μείωση των παραβόλων συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο, μείωση του εξοδολόγιου των διαιτητών και της αποζημίωσης του γιατρού αγώνα. Έχουν σοβαρή βάση και πρέπει η Ένωση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.
Για το θέμα της διαιτησίας που την «εξουσιάζει» η Ένωση και ακούγονται όλο τον χειμώνα παράπονα, δεν έγινε καμιά νύξη από τις ομάδες ώστε να επιστρέψουν οι διαιτητές στον Σύνδεσμό τους και να μην εξαρτώνται από την ΕΠΣΚ. Ούτε καν το εξοδολόγιο τους να μην περιλαμβάνει ποσοστά που αποδίδονται στην Ένωση, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να μειωθεί αυτό.
Μένουμε στην άφωνη Ένωση που θα καταρτίσει μια προκήρυξη πάνω στην περσινή και εκτιμούμε ότι κάποιες μικρές οικονομικές ελαφρύνσεις θα τις κάνει υποχρεωτικά. Όμως να βοηθήσει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο και τα νέα παιδιά δεν το κάνει χρόνια τώρα με μια διάταξη που να υποχρεώνει τις ομάδες να έχουν π.χ. σε όλη τη διάρκεια του ματς στην ενδεκάδα, δυο ποδοσφαιριστές κάτω από 20 χρόνων.
Θα μπορούσε ακόμη να συμπεριλάβει διάταξη στο κύπελλο ώστε  μέρος των παραβόλων θα δοθεί στην κυπελλούχο για να λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος την επόμενη χρονιά ώστε να μην έχουμε το φετινό φαινόμενο που φτάσαμε την τελευταία μέρα της προθεσμίας να δηλωθεί ομάδα στον θεσμό.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια