Κυριακή 23.02.2025 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπάσκετ: Κατώτερη των προσδοκιών η Σχερία, έχασε την άνοδο

Μπάσκετ
29 Ιουνίου 2020 / 16:27
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Με μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση, η Σχερία ηττήθηκε με 51-31 στην Πρέβεζα στον αγώνα μπαράζ ανόδου στην Α2 γυναικών από τους Αργοναύτες Αγρινίου χάνοντας την ευκαιρία

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Κατώτερη των προσδοκιών η ομάδα της Σχερίας και σαφώς επηρεασμένη από την τρίμηνη διακοπή, στον αγώνα μπαράζ για την ανάδειξη πρωταθλήτριας και ανόδου στην Α2, που έγινε στην Πρέβεζα, έχασε 31-51 από τους Αργοναύτες Αγρινίου.

Η κερκυραϊκή ομάδα υστέρησε απελπιστικά  στο επιθετικό κομμάτι και βάζοντας μόλις 31 πόντους σε όλο το ματς δεν μπόρεσε επί της ουσίας να διεκδικήσει τη νίκη..Αυτή ήταν και η βασικότερη αιτία της ήττας και της χαμένης ευκαιρίας να επιστρέψει σε μια κατηγορία που παλιότερα πρωταγωνιστούσε.

Όλα ξεκίνησαν στραβά και η ομάδα βρέθηκε στο δεκάλεπτο με 14 πόντους πίσω στο σκορ. Από κει πέρα έπρεπε να το κυνηγήσει, βελτίωσε την άμυνά της, δέχθηκε μόλις 6 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο, μάζεψε τη διαφορά στους εννέα, αλλά ως εκεί. 

Στην επανάληψη  χωρίς ψυχολογία, δεν μπόρεσε να μπει στο ματς, να διεκδικήσει κάτι, πέτυχε μόλις 4 πόντους στο 3ο και 8 στο 4ο δεκάλεπτο και φυσικά έχασε εύκολα το ματς. 

Διαιτητές:Διαμαντής Θ.- Αναγνωστόπουλος

Δεκάλεπτα: 7-21, 12-6 (19-27 ημίχρονο), 4-9, 8-15 (31-51 τελικό)

Σχερία (Παπαϊωάννου): Βάλκη 2, Γκίνη, Χούτα 4, Γυμνοπούλου 1, Φαγογένη 2, Νερατζάκη 4, Σκαρτσίλη, Καζιάνη 2, Καλτσά, Παναγιωτίδου 8, Βοντετσιάνου 2, Ντίνη 6.

Αργοναύτες (Ζαρκάδας - Παπαθανασόπουλος): Λέρη 4, Δασκάλου Μ., Βασιλείου 2, Καραγιάννη Χ., Στεργίου 10(2), Δασκάλου Ε. 3, Τίτου 18(1), Καραγιάννη Α., Καραγιάννη Μ. 14, Μολώνη.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Συνεργάστηκε στο ξεκίνημα με την «Αθλητική Πορεία της Κέρκυρας», ενώ από τις αρχές του ΄92 και για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα». Από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ» και από το 2000 και για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ». Από το 2015 εργάζεται στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Channel (στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του) και Start TV, συνολικά 15 χρόνια.