Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ασημένιο φινάλε για τον Σπύρο #Gianniotis (instant photo, ο συγκλονιστικός τερματισμός)

Γιαννιώτης
16 Αυγούστου 2016 / 17:55

ΡΙΟ. "Η καλύτερη στιγμή της ζωής μου" είπε πριν λίγο στην ΕΡΤ, ο Κερκυραίος ολυμπιονίκης, Σπ. Γιαννιώτης, που αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του Ν. Γέμελο, τη γυναίκα και την οικογένειά του.

Το μετάλλιο δεν έγινε χρυσό για μισή ανάσα, μια ανάποδη χεριά. Φαίνεται χαρακτηριστικά στο πλάνο του φωτο φίνις (φωτό) ότι ο Σπύρος έχει περάσει κάτω από την ευαίσθητη πλακέτα την ώρα που ο Ολλανδός την χτυπάει και κατοχυρώνει έτσι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο.
Με συγκλονιστικό τρόπο ο 36χρονος κολυμβητής περιγράφει στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας του τις συνθήκες του παρατεταμένου φίνις (σ.σ. από 1500 έως 2000 μέτρα!), που ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε, να τρυπώνει κυριολεκτικά ανάμεσα στους πρώτους και να πέφτουν όλοι μαζί με διαφορά δεκάτου του δευτερολέπτου, μετά δυο ώρες κολύμπι, στο βιράζ του τερματισμού!
Κι όμως η τακτική που ακολούθησε δεν προμήνυε κάτι τέτοιο, ιδιατέρως μάλιστα όταν στα μισά της διαδρομής ήταν στην εικοστή θέση και πάντως πολύ μακριά από τους πρωτοπόρους. Αυτή φαίνεται ότι ήταν η προϋπόθεση για το εντυπωσιακό, άγριο φινάλε, με το οποίο πέρασε πλέον στην ιστορία της παγκόσμιας κολύμβησης με ανεξίτηλα γράμματα. Ο ΝΑΟΚ έχει χίλιους λόγους να χαμογελάει με ικανοποίηση!