Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Handball: Νέα δεδομένα για τα πρωταθλήματα ανδρών & γυναικών

Handball
16 Ιουνίου 2020 / 18:19
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Προς δημιουργία δύο ομίλων (Βορράς - Νότος) στην Handball Premier των ανδρών - Ίσως βρεθεί στην Α1 των γυναικών ο Φαίακας, αν προχωρήσει η αναδιάρθρωση και δημιουργηθούν δύο όμιλοι

ΑΘΗΝΑ.  Το προεδρείο της Ελληνικής Ομοσπονδίας χάντμπολ έκανε τηλεδιασκέψεις με τους εκπροσώπους των ομάδων ανδρών, αλλά και γυναικών της Α1, με στόχο να ακουστούν απόψεις και προτάσεις και να σχεδιαστεί ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων τη σεζόν που έρχεται. 

Σε αυτή της Α1 Γυναικών συμμετείχαν 12 ομάδες (οι 9 της φετινής σεζόν και ο Εθνικός Κοζάνης, η Δόξα Βύρωνα και ο ΓΑΣ Καματερού που σίγουρα ανέβηκαν).

Τέσσερις ομάδες ήθελαν έναν ενιαίο όμιλο, ενώ επτά δυο ομίλους (Βορρά και Νότο). Τι σημαίνει αυτό για τη γυναικεία ομάδα του Φαίακα, που τερμάτισε στην 2η θέση της Α2 (Βόρειος Όμιλος)... Ίσως να της δοθεί το εισιτήριο ανόδου αν γίνουν δυο όμιλοι και αποφασιστεί να έχουμε αναδιάρθρωση, κάτι που έχει ακουστεί και πριν λίγες μέρες.

Ένα θέμα που θα αποφασίσει το Δ.Σ. της ΟΧΕ αν το προχωρήσει έτσι. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει και το γυναικείο τμήμα της ομάδας να κάνει νέο σχε4διασμό για την επόμενη σεζόν.

Στην τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ΟΧΕ με τους εκπροσώπους των ομάδων της Handball Premier, συμμετείχαν όλες οι ομάδες μέσω των εκπροσώπων τους (οι 12 της Α1 μαζί με τις δύο ομάδες που κατέκτησαν την πρώτη θέση στην Α2 ανδρών σε 1ο και 2ο όμιλο Σαλαμίνα Ζαφειράκης Νάουσας).

Υπήρχε ταύτιση απόψεων των περισσότερων εκπροσώπων για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος με γεωγραφικά κριτήρια για τα επόμενα 2 έτη.

Οι ομάδες θέλουν 2 ομίλους (βόρειος νότιος) όπου ο καθένας θα απαρτίζεται από 7 ομάδες. Έτσι η ανδρική ομάδα του Φαίακα θα παίξει στο Βόρειο όμιλο και ανάλογα με την προκήρυξη θα παίξει πλέι οφ μετά το τέλος του πρωταθλήματος.

Για όλα αυτά έγινε και Δ.Σ της ΟΧΕ από τον Πρόεδρο Κώστα Γκαντή, τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Σταματιάδη και τον πρόεδρο της επιτροπής πρωταθλημάτων Τάσο Χειβιδόπουλο για την πορεία των τηλεδιασκέψεων και τις θέσεις των σωματείων.

Το πιο πιθανό είναι εντός της ερχόμενης εβδομάδος να παρθούν οι αποφάσεις για τις αλλαγές.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια