Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγώνας δρόμου Νότιας Κέρκυρας στον Αγ. Νικόλαο

Αγώνας δρόμου
11 Ιουνίου 2020 / 19:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί ο Αγ. Νικόλαος να είναι ένα μικρό χωριό στη Νότια Κέρκυρα, με λίγους κατοίκους, αλλά πολύ δραστήριο σε ότι έχει σχέση με αθλητισμό

και πολιτισμό. Αν και έχει μόλις 350 κατοίκους, η ποδοσφαιρική ομάδα του Κεραυνού, ανέβηκε φέτος στην Α1 της ΕΠΣΚ, κάτι που έχει κάνει και τη δεκαετία του ΄80, ενώ διαθέτει γήπεδο, που δε χρησιμοποιείται εδώ και 15 χρόνια, αλλά η νέα δημοτική αρχή το έχει στο πρόγραμμα και ίσως η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα δώσει και πάλι ζωντάνια σε έναν αθλητικό χώρο που έχει ανάγκη η περιοχή. Άλλωστε ο Κεραυνός είναι το καμάρι του χωριού και μέσα στις τάξεις του, πολλά παιδιά βρίσκουν διέξοδο στον αθλητισμό και ιδίως στο ποδόσφαιρο.

Η κίνηση του Πολιτιστικού συλλόγου να διοργανώσει αγώνα δρόμου είναι δείγμα της διάθεσης και θέλησης για τον αθλητισμό. Μια μικρή σχετικά διαδρομή, μόλις ενός χιλιομέτρου θα είναι αυτή που θα διανύσουν όλοι όσοι λάβουν μέρος, ξεκινώντας από την πλατεία του χωριού και επιστρέφοντας σε αυτήν.
Μια πρώτη κίνηση για να μπει ο κόσμος περισσότερο στο κλίμα της άθλησης, του τρεξίματος, ένα «τζόγκινγκ» όπως το χαρακτηρίζουν, στο οποίο μπορεί ο κάθε υγιής άνθρωπος να πάρει μέρος, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου, το απόγευμα στις 19:30, θα δοθεί η εκκίνηση και φυσικά οι πρώτοι θα έχουν αναμνηστικό για να θυμούνται τη συμμετοχή τους, αλλά και τη διάκρισή τους, που περνάει σε δεύτερη μοίρα. Αναμένεται να πάρουν μέρος και κάτοικοι των γύρω χωριών, σε αυτήν την εκδήλωση και στην άκρη του μυαλού του ο Πολιτιστικός σύλλογος θα έχει την καθιέρωση ενός τέτοιου αγώνα δρόμου, κάτι αντίστοιχου με τα Καββάδεια που γίνονται κάθε χρόνο στους Αργυράδες. Μάλιστα η αφίσα για την εκδήλωση δίνει τις επεξηγήσεις, ακόμη και για την τήρηση των αποστάσεων λόγω της σημερινής κατάστασης με τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι θα διεξαχθεί σε χαλαρούς ρυθμούς.

Η ανακοίνωση: «Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού συλλόγου ότι ο σύλλογος το Σάββατο, 13 Ιουνίου και ώρα 7:30μ.μ. διοργανώνει αγώνα δρόμου (χαλαρά) με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία του χωριού.
Φυσικά θα τηρηθούν οι προβλεπόμενοι από την πολιτική προστασία περιορισμοί (αποστάσεις κλπ). Μπορούν να συμμετάσχουν τα μέλη του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου και φυσικά όσοι κάτοικοι του χωριού επιθυμούν κάθε ηλικίας, αφού ο αγώνας δρόμου θα κρατηθεί σε χαλαρά επίπεδα».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια