Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Super League 2: Ορίζουν το πρόγραμμα... Θα παίξουν;

ΑΟΚ
01 Ιουνίου 2020 / 19:05
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συγκέντρωση των προέδρων των ομάδων την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Αθήνα - Θα δώσει το «παρών» ο Γ. Ζαρκάδας από τον ΑΟΚ, στον οποίο ωστόσο, δεν... κουνιέται φύλλο, ούτε γίνονται προπονήσεις

ΚΕΡΚΥΡΑ.  «Την Τετάρτη πάμε για να ορίσουμε τις αγωνιστικές» είπε σε δηλώσεις του (1/6) σε ραδιοφωνικό σταθμό ο πρόεδρος της ΠΑΕ Χανίων κ. Α. Ροκάκης, αφού θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα στο οποίο ο ΑΟΚ Κέρκυρα, μαθηματικά έχει υποβιβαστεί. 

Υπάρχει συγκέντρωση των προέδρων της Super League 2, την Τετάρτη 3 Ιουνίου και εκεί θα συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις των ομάδων, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να είναι αρνητικός στη συνέχιση και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Το θέμα είναι ότι καλή διάθεση μπορεί να έχουν οι ομάδες για να επαναρχίσει και να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αλλά με βάση αυτά που αναφέρουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (ΚΥΑ) που εκδόθηκαν την Κυριακή 31 Μάη 2020, για την αθλητική δραστηριότητα από 1 έως 7 Ιουνίου και οι οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ. Α. δεν μπορεί να έχουμε κίνηση πριν τις 22 Ιουνίου, επειδή επίσημα οι ομάδες της SL2 έχουν άδεια για ατομικές προπονήσεις (εδώ και μία μόλις εβδομάδα), αλλά από 1/6/2020 μπορούν να κάνουν ομαδικές (προκύπτει από την ΚΥΑ).

Αν σε αυτό υπολογίσουμε ότι για να παιχθεί αγώνας στην SL2 πρέπει να έχει προηγηθεί προετοιμασία τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων, σημαίνει ότι πριν από 22 Ιουνίου (τουλάχιστον) δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν υπολογιστεί ότι ξεκίνησαν κάποιες πριν μια εβδομάδα. Αντιλαμβάνεται κανείς τις δυσκολίες του όλου εγχειρήματος, θα περιμένουμε τις αποφάσεις μετά τη συγκέντρωση των προέδρων την Τετάρτη 3/6/2020.

Αυτό που καίει τις ομάδες δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, τα επιπλέον έξοδα για τις καθιερωμένες μοριακές εξετάσεις κάθε εβδομάδα για τον Covid-19, αλλά και οι δόσεις που έχουν λαμβάνειν από την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά και φτάνουν στις 150.000€. Μάλιστα δεν δείχνει πρόθυμη η ΕΡΤ να καταβάλει αυτά τα χρήματα και όλα δείχνουν νέο σήριαλ με πίεση παντού γιατί είναι σεβαστό το ποσό, ενώ οι περισσότερες ομάδες δηλώνουν ότι πρέπει να πάρουν τα χρήματα για να συνεχίσουν.

Από την πλευρά της ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα δεν υπάρχει καμιά κινητικότητα. Ούτε καν προπονήσεις σε γκρουπ δεν γίνονται, ενώ το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Όμως μας είπε μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ  ο πρόεδρος κ. Ζαρκάδας θα είναι την Τετάρτη στην Αθήνα για τη συγκέντρωση των προέδρων των ομάδων, αλλά η εκτίμηση από πλευράς Κέρκυρας είναι ότι δύσκολα θα ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, αφήνοντας το παραθυράκι, να επιστρέψουν οι ομάδες στους αγώνες εφ΄ όσον πάρουν τα χρήματα της ΕΡΤ.

Μάλιστα η θέση της πολιτείας όπως εξήγησε στους εκπροσώπους της κατηγορίας ο κ. Αυγενάκης είναι: «…πως τροπολογία της πολιτείας δίνει τη δυνατότητα με την πλειοψηφία των ¾ να μπούνε σε μια διαδικασία να ψηφίσουνε οι ομάδες τι είναι αυτό που θέλουν να κάνουν».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια