Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αγκάθι» -και- το οικονομικό στον ΑΟΚ Κέρκυρα για την επανέναρξη

ΑΟΚ
28 Μαΐου 2020 / 12:50
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ακόμα περιμένουν στην ΑΟΚ ΠΑΕ Κέρκυρα τις 150.000€ από την ΕΡΤ για να... μπαλώσουν τρύπες - Την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ περιμένουν στην Α.Ε. Λευκίμμης για να σχεδιάσουν την επόμενη σεζόν

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Δεν είναι καθόλου καλά τα οικονομικά στο σύνολο των ομάδων της
Super League 2  και η επανέναρξη του πρωταθλήματος έχει αρκετά εμπόδια να ξεπεράσει για να υλοποιηθεί.

Ένα θέμα που καίει και τον ΑΟΚ Κέρκυρα αφού με τα τόσα προβλήματα που αντιμετώπισε όλη τη σεζόν, με το ταμείο άδειο καλείται να συνεχίσει ένα πρωτάθλημα που βαθμολογικά δεν προσφέρει απολύτως τίποτε. Η δόση από την ΕΡΤ των 150.000€ που περιμένουν τα σωματεία για να καλύψουν «τρύπες» είναι το ζητούμενο.

Ήδη έγινε σύσκεψη για το υγειονομικό πρωτόκολλο (ο κ. Αλέκος Κοσκινάς εκπροσώπησε τον ΑΟΚ Κέρκυρα), αλλά περιμένουν απαντήσεις από την πολιτεία στη διοργανώτρια για να προχωρήσουν. 

Ο πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος του Συνεταιρισμού Super League 2 και  Football League σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό ξεκαθάρισε τα πράγματα όσο αφορά τις κινήσεις που περιμένει για να γίνουν.

Είπε και για το αν τελικά συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για το οικονομικό και για το υγειονομικό κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό:

Για τη συνέχιση του πρωταθλήματος: «Στη σύσκεψη που κάναμε, καταλήξαμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα και περιμένουμε την πολιτεία να μας δώσει το πράσινο φως για να ξεκινήσουμε. Εμείς αυτό που κάναμε είναι να στείλουμε κάποιες επιστολές στην ΕΠΟ και το Υπουργείο Οικονομικών και πλέον πρέπει να κάνουμε ένα Δ.Σ. για να πάρουμε το Ο.Κ.  από την κρατική τηλεόραση, σε συνεννόηση με τις ομάδες. Έχουμε κάνει κάποιες κινήσεις και περιμένουμε κάποιες απαντήσεις για να δούμε αν θα ξεκινήσουμε».

Για υγειονομικό και οικονομικό: «Στην τηλεδιάσκεψη που κάναμε, τέθηκε θέμα η υγεία του ποδοσφαιριστή που είναι πάνω απ' όλα. Το οικονομικό όμως είναι επίσης ένα τεράστιο πρόβλημα για να δούμε αν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Μέρα με τη μέρα εξετάζουμε όλα τα θέματα για να δούμε όλα τα προβλήματα, ώστε να δούμε που θα καταλήξουμε και εμείς»


Α.Ε. Λευκίμμης  -  Το Δ.Σ. της ΕΠΟ αποφασίζει για την Γ΄ Εθνική 


Αφού την περασμένη Παρασκευή 22/5/2020 δε συζητήθηκαν οι προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για την Γ΄ Εθνική, όπως ανακοινώθηκε σε νέο έκτακτο Δ.Σ. που θα γίνει αυτή την Παρασκευή 29/5, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό για την Γ΄ Εθνική, που «καίει» την ΑΕ Λευκίμμης και όχι μόνο. Και αυτό γιατί ανάλογα με την απόφαση (θεωρείται βέβαιο ότι θα μείνει η ΑΕΛ) θα έχουμε αλυσιδωτές αποφάσεις για τα τοπικά πρωταθλήματα και αυτό ενδιαφέρει κάποιες ομάδες που ελπίζουν σε παραμονή ή και άνοδο.

Οι τρεις προτάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ είναι τέτοιες που όποια και να επιλέξουν «κρατάει» την ΑΕΛ στην Γ΄ Εθνική για 3η συνεχόμενη χρονιά. Οι προτάσεις είναι:

Πρόταση 1
Να υποβιβαστούν οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη 10η θέση της βαθμολογίας. Δηλαδή να υποβιβαστεί ο 11ος, 12ος κλπ

Πρόταση 2
Να υποβιβαστούν μόνο τα σωματεία που εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Πρόταση 3
Να υποβιβαστούν οι ομάδες που δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες σωτηρίας

Πέραν αυτού θα αποφασίσουν ίσως και για αναδιάρθρωση στη Γ΄ Εθνική, με περισσότερες ομάδες, Ομίλους κλπ, κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα αυτή την εποχή και επειδή έχουμε και εκλογική χρονιά, εκτιμούμε ότι τη σεζόν 2020-21 θα έχουμε πρωτάθλημα στη Γ΄ Εθνική με ρεκόρ συμμετοχών. Ο χρόνος θα δείξει. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια