Σάββατο 28.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκοψε το νερό στους Καστελλάνους ο Δήμος και καταστρέφεται το γήπεδο!

Γήπεδο Καστελλάνων Μέσης
05 Αυγούστου 2016 / 18:22
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν πρν δώδεκα χρόνια γινόταν τα εγκαίνια του Δημοτικού γηπέδου των Καστελλάνων, από τον τότε Δήμαρχο κ. Στ. Πουλημένο, όλοι μιλούσαν για κάτι εντυπωσιακό, για έργο πνοής, για το παλατάκι του αθλητισμού στο νησί. Ένα γήπεδο που κόντρα στη φιλοσοφία της εποχής και στη κατασκευή των αγωνιστικών χώρων με συνθετικό χλοοτάπητα.

Ο Δήμος Αχιλλείων φρόντισε να κάνει  ένα γήπεδο φυσικό χλοοτάπητα, που συνέχυσε να είναι στολίδι για όσο χρονικό διάστημα υπήρχε η μέριμνα του Δήμου για τη συντήρησή του.
Πέρασε ο καιρός, έγινε ο Δήμος Κέρκυρας και το γήπεδο πλέον ανήκει εκεί, αλλά είναι ορφανό. Ούτε να το κοιτάξει, ούτε να ενδιαφερθεί, ίσως ούτε ξέρει  που «πέφτει» αυτός ο χώρος άθλησης της νεολαίας, παντελής αδιαφορία με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της Βολίδας (παράγοντες, ποδοσφαιριστές)  όλα αυτά τα χρόνια με προσωπική εργασία και βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη προσπαθούν να το κρατήσουν στη "ζωή". Αγοράζουν τα πάντα μόνοι τους όπως π.χ. αντλίες νερού που είναι πανάκριβες, λιπάσματα, όπως επίσης τα μπεκ. Κάνουν όλες τις εργασίες, καθάρισμα, βάψιμο, κούρεμα, πότισμα και διατηρούν σε άριστη κατάσταση το γήπεδο, ακόμα και τον εγκαταλελειμμένο αγωνιστικό χώρο, που η συντήρησή του κοστίζει αρκετά.   
Εγκατάλειψη κυριολεκτικά από το Δήμο της Κέρκυρας που δεν προσφέρει βοήθεια είτε μέσω της υπηρεσίας πρασίνου, είτε μέσω της υπηρεσίας τεχνικών έργων, ούτε βέβαια οικονομικά για τα λειτουργικά έξοδα. Και το χειρότερο είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα το γήπεδο οδεύει προς ολοκληρωτική καταστροφή (δείτε φωτό 5/8/2016 της σημερινής κατάστασης)  γιατί κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν την βάνα και να κόψουν ακόμη και το σωλήνα που μεταφέρει το νερό στη δεξαμενή για να ποτιστεί το γήπεδο. Όπως, είναι απόλυτα φυσιολογικό ειδικά αυτή την περίοδο του καλοκαιριού αν δεν ποτιστεί δυο φορές τουλάχιστον την ημέρα θα ξεραθεί.
Ακούστηκε η δικαιολογία ότι δεν έχει το χωριό νερό γιατί πηγαίνει και ποτίζεται το γήπεδο. Αλλά αυτό δε στέκει, αφού και το νερό στο γήπεδο έκοψαν και ούτε μια σταγόνα δεν προστέθηκε στο ελάχιστο νερό του χωριού. Η δικαιολογία δεν ευσταθεί και η αιτία της κατάντιας αυτής μπορεί να σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζημιά, αφού η αντικατάσταση του χλοοτάπητα, είναι πανάκριβη.  
Σε άλλα σημεία της Κέρκυρα διαμαρτύρεται ο κόσμος, για τους σπασμένους σωλήνες, για τόνους νερού που χάνονται κάθε ώρα, αλλά όπως φαίνεται ο Δήμος αδυνατεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Το σίγουρο είναι ότι το Δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων οδεύει προς ολική καταστροφή του αγωνιστικού χώρου, το σίγουρο είναι πως ο Δήμος της Κέρκυρας δεν σκύβει να δει το πρόβλημα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρώπων της διοίκησης της Βολίδας και αν άμεσα δεν βρεθεί λύση, τότε ένας χώρος που εξυπηρετεί τη νεολαία της περιοχής, όπου αθλούνται και τα παιδιά του διπλανού Γυμνασίου-Λυκείου, θα πάψει να υφίσταται, γιατί δεν νομίζουμε ότι στη συνέχεια θα δώσει ο Δήμος 120-150.000€ για να τοποθετήσει νέο χλοοτάπητα. Ελπίζουμε η κραυγή αγωνίας όλης της περιοχής και κυρίως της νεολαίας να ακουστεί στο Σαν Τζιάκομο.  
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια