Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας γυμνάζονται δύο φορές τη μέρα, με το πρωινό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολύ τρέξιμο και βάρη, καθώς αφορά στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης και στην ενδυνάμωση των ποδοσφαιριστών. Σημειώνεται ότι οι δύο γυμναστές της ομάδας, ο Γιάννης Γεωργιάδης και ο βοηθός του, Δημήτρης Φραγκούλης, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στο κομμάτι αυτό της προπόνησης.
Το απόγευμα οι παίκτες της Κέρκυρας δουλεύουν περισσότερο το κομμάτι της τακτικής, με το πρόγραμμα του Μιχάλη Γρηγορίου, να περιλαμβάνει πολλές και ποικίλες ασκήσεις με μπάλα. Παράλληλα ανεβαίνει ο βαθμός δυσκολίας στις προπονήσεις και των τριών τερματοφυλάκων της ομάδας, καθώς ο υπεύθυνος για την εκγύμναση των τερματοφυλάκων της Κέρκυρας, Χρήστος Βάσσαλος, δουλεύει πολύ σκληρά και μεθοδικά με Κουτζαβασίλη, Αραμπατζή και Τριαντάφυλλο.
Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές ξέρουν πολύ καλά ότι η μισή ουσιαστικά χρονιά στηρίζεται στη δουλειά που θα γίνει στη Νάουσα και πραγματικά δίνουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό, ώστε να πετύχουν το άριστο αποτέλεσμα, σε ένα περιβάλλον που είναι γνώριμο για την ομάδα, αφού εκεί συνηθίζει να προετοιμάζεται. Όμως εκτός από τους τεχνικούς και τους ανθρώπους της αποστολής (φροντιστές, γεν. αρχηγό κλπ), πρέπει να μείνουμε και
στον φυσικοθεραπευτή της ομάδας, Αργύρη Ραψομανίκη και στον βοηθό Βασίλη Πουλουμπή, που κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε οι ποδοσφαιριστές α ν’ αποφορτίζονται από τις δυνατές προπονήσεις και να είναι καθημερινά στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να δώσουν το 100% των δυνάμεων τους.
Εν τω μεταξύ την τετράδα των αρχηγών της Κέρκυρας για τη σεζόν 2016-17 επέλεξε ο προπονητής της ομάδας, Μιχάλης Γρηγορίου, με τους ποδοσφαιριστές να είναι εκείνοι, οι οποίοι θ’ αποφασίσουν μόνοι τους την σειρά για τη σεζόν 2016-17. Οι επιλογές του είναι οι Τάσος Βενέτης, Γιάννης Ιωάννου, Ματιέ Γκόμες και Γιάννης Ζαραδούκας. Να σημειώσουμε ότι Βενέτης και Γκόμες ήταν και πέρσι οι αρχηγοί της ομάδας, ενώ ο Ιωάννου είχε οριστεί ως 4ος αρχηγός της Κέρκυρας, αφού είχε έλθει στην ομάδα το Γενάρη του 2016.