Κυριακή 19.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Vatos Mountain Trail 2016:Η Κέρκυρα τρέχει για τη Φλόγα

Vatos Mountain Trail
07 Ιουνίου 2016 / 12:18
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Και οι αγώνες στο νησί μας που έχουν σχέση με «τρέξιμο» συνεχίζονται, αυτή τη φορά κάτι ξεχωριστό, κάτι πιο εκλεκτό θα γίνει στο Βάτο και στους Έρμονες, σε μια από τις ομορφότερες περιοχές του νησιού μας.

Αγώνας ορεινού τρεξίματος, ημιμαραθώνιος, δύσκολος αλλά ξεχωριστός αφού εκτός των άλλων γίνεται για φιλανθρωπικό  σκοπό. Είναι αγώνας για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, για το σύλλογο ΦΛΟΓΑ, που κάνει το δικό του αγώνα χρόνια τώρα γι αυτά τα παιδιά.
Είναι ένας αγώνας που αναδεικνύει την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την στήριξη στον συνάνθρωπο, αλλά και τον πολιτισμό, την αγάπη για τη φύση, δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού, με οικοδεσπότες το χωριό Βάτος και το θεϊκό τουριστικό θέρετρο τους Έρμονες.
Υπάρχουν διαδρομές για όλες τις ηλικίες, για παιδιά από 6-12 ετών αγώνας 1.000μ., υπάρχει αγώνας Ορεινής διαδρομής 19.500μ και 9.500μ. και walk trekking απόστασης 10.000m.        
 Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει:
Το Σάββατο 11 Ιουνίου ο αγώνας των παιδιών ηλικίας 6-12 ετών σε απόσταση 1.000μ και Walk trekking 10 km στα μονοπάτια του Άη Γιώργη.
Το απόγευμα στις 18:00 μια ημερίδα  με θέμα "ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΡΕΙΝΟ ΤΡΕΞΙΜΟ"  στην πισίνα του ξενοδοχείου "FILOXENIA" στους Έρμονες, με ομιλητές  τον πρωταθλητή  Ι. Κουρκουκίδη και τον ορθοπεδικό γιατρό Σπύρο Δαφνή.
Την Κυριακή «Η Κέρκυρα τρέχει για τη Φλόγα» με τον αγώνα ορεινού τρεξίματος, εκκίνηση στις 9:00π.μ. από το Γκολφ της Γλυφάδας, ο αγώνας ενώνει τα δυο βουνά με δυο όμορφα και γραφικά παρεκκλήσια του Άη Γιώργη και της Παναγιάς Απελλίστρας, τερματισμός στο Γκολφ. 
Όλα τα έσοδα θα δοθούν στην Φλόγα και για όσους δεν πρόλαβαν να καταθέσουν τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, θα υπάρχουν άνθρωποι της Φλόγας για τις τελευταίες εγγραφές.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια