Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαραίτητη η συντήρηση στον χλοοτάπητα του ΕΑΚΚ

ΕΑΚ Κέρκυρας
28 Δεκεμβρίου 2018 / 15:51
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο αγωνιστικός χώρος του ΕΑΚΚ είναι σε άθλια κατάσταση και κάτι έπρεπε να γίνει ώστε να μη διαλυθεί τελείως.

Έχει μία πολύ καλή υποδομή, άλλωστε για πρώτη φορά είναι πάνω από μια δεκαετία χωρίς να χρήζει αλλαγής και αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια γινόταν πολύ καλή συντήρηση.
Όταν η ομάδα αγωνιζόταν στη Superleague, η διοργανώτρια ήταν αυτή που αναλάμβανε τη συντήρηση και ο χλοοτάπητας ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ενώ όταν η ομάδα έπεφτε στη Β΄ Εθνική όπως και φέτος η κατάστασή του προβλημάτιζε. Η συντήρηση πλέον, μετά από συμφωνία της ΕΔ/ΕΑΚΚ και της ΠΑΕ ανήκει αποκλειστικά στην ΠΑΕ, η οποία έχει αναλάβει να κάνει τις απαραίτητες επεμβάσεις για να διορθωθεί. Η πληροφόρησή μας είναι ότι θα έρθουν και έτοιμα κομμάτια χλοοτάπητα για να τοποθετηθούν σε κάποια σημεία που έχει εξαφανιστεί το γκαζόν.
Για τον λόγο που έφτασε εκεί η όλη κατάσταση λέγονται πολλά. Κυρίως ότι το καλοκαίρι όπου και ο ΑΟΚ υποβιβάστηκε με αποτέλεσμα η Superleague να σταματήσει να το συντηρεί, πέρασαν κάποιοι μήνες που ήταν μεταξύ ΕΔ και ΠΑΕ και μάλιστα η ΕΔ μας τόνισε ότι ζήτησε από την ΠΑΕ να συνεννοηθούν για το ποιος θα το συντηρήσει. Βέβαια υπάρχει ένας ανοικτός λογαριασμός που έχει σχέση με την ΔΕΥΑΚ και το δυσβάστακτο τιμολόγιο το οποίο φτάνει σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, επειδή χρεώνεται σχεδόν 3€ το κυβικό. Τιμή απίθανη, αν σκεφτούμε ότι σε Ιωάννινα και Ηράκλειο είναι 0,70 ως 0,80 €. Τρεισήμισι φορές πάνω στην Κέρκυρα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η υπόσχεση από την ΔΕΥΑΚ  για διαφορετική τιμολόγηση στο ΕΑΚΚ και στο Νοσοκομείο Κέρκυρας δεν έχει υλοποιηθεί και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος η ΕΔ πλήρωσε πάνω από 350.000€ στη ΔΕΥΑΚ, μαζί με παλιές οφειλές. Αυτό ανεβάζει πάρα πολύ και το ύψος των χρημάτων που καλείται κάθε φορά η ΠΑΕ να πληρώσει για να  χρησιμοποιήσει το γήπεδο. Και όταν είναι στη Superleague, τα χρήματα έρχονται από τηλεοπτικά κλπ. Όμως όταν είναι στη Β΄ Εθνική και τα έσοδα αυτά περιορίζονται σε κάτι περισσότερο από 100.000€ και τα μισά χρειάζονται για να χρησιμοποιήσει το ΕΑΚΚ για 17-20 αγώνες τότε είναι σχεδόν αδύνατον να ανταποκριθεί αν δεν βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.
Φτάνουμε σε ένα σημείο που η ΠΑΕ τα έχει με την ΕΔ/ΕΑΚΚ και το αντίθετο, αλλά κάπου έχουν δίκιο και οι δυο. Η ΠΑΕ γιατί είναι πολύ μεγάλο το κόστος για χρήση του γηπέδου και η ΕΔ/ΕΑΚΚ γιατί παίρνει εντολές από τη ΓΓΑ στην οποία ανήκει το ΕΑΚΚ και οφείλει να τις εφαρμόσει, αφού δεν είναι αυτή που αποφασίζει για το τιμολόγιο που στέλνει στην ΠΑΕ. Ο διάλογος λύνει πολλές παρεξηγήσεις και όσο υπάρχει θα βρίσκονται και λύσεις για να μπορεί το χειρότερο γήπεδο που έχει χρησιμοποιηθεί για αγώνες της Superleague να λειτουργήσει. 

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια