Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νίκη με Τηλυκράτη στέλνει την ΑΕΛ στη 2η θέση

Γ΄ Εθνική
21 Δεκεμβρίου 2018 / 15:27
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου η ΑΕΛ παίζει πολλά στο παιχνίδι με τον περσινό πρωταθλητή του ομίλου, Τ

ηλυκράτη Λευκάδας, σε εξ’ αναβολής ματς της 8ης αγωνιστικής. Η αλλαγή προπονητή μέσα στην εβδομάδα, η απομάκρυνση Μαγκαφίνη και η έλευση του Ρομπέρτο Μπολάνο, μπορεί να αφυπνίσει τους παίκτες που έχουν και πείρα και ποιότητα και μπορούν να οδηγήσουν την ΑΕΛ στον τίτλο.
Το αποτέλεσμα θα μετρήσει πάρα πολύ για τη «Βασίλισσα του Νότου» αφού με νίκη θα περάσει στη 2η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα θα έχει και παιχνίδι λιγότερο από τον πρωτοπόρο Μακεδονικό Φούφα. Θα τονώσει ψυχολογικά την ομάδα που μετά την ήττα στην Παραμυθιά λογικό είναι να μην είναι στα καλύτερά της. Πέραν αυτού ο Τηλυκράτης είναι ισόβαθμος στον βαθμολογικό πίνακα και είναι μία ομάδα που διεκδικεί την άνοδο.
Στις λίγες μέρες που προπόνησε ο Ρομπέρτο Μπολάνο την ομάδα δεν είναι δυνατόν να περάσει όλη του την ποδοσφαιρική φιλοσοφία, αλλά προσπάθησε να περάσει βασικές αλλαγές και να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών. Η νίκη θα είναι βάλσαμο και θα αποκαταστήσει το χαμένο κύρος της από την «κοιλιά» που έκανε τον Δεκέμβριο με δυο ήττες από Αχέρωντα και Σούλι.
Λίγα πράγματα σκέφτεται να αλλάξει ο Κερκυραίος κόουτς σε ότι αφορά την ενδεκάδα, αφού αυτό που θέλει να δει είναι μαχητικότητα, πίεση από ψηλά, ψυχραιμία, υπομονή και ηρεμία στο παιχνίδι της ομάδας και το αποτέλεσμα θα έρθει. Άλλωστε με τον κόσμο που έχει δίπλα της η ΑΕΛ, η δυναμική θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενώ λογικό είναι με την αλλαγή προπονητή οι παίκτες να θέλουν να τα δώσουν όλα για να πείσουν ότι αξίζουν τη θέση στην ενδεκάδα που τους δίνει.
Το ματς του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 15:00 και διαιτητής θα είναι ο Αθανασίου από την Άρτα με βοηθούς τον Παπαδημητρίου (Άρτας) και τον Παπαλαζάρου (Θεσπρωτίας). Το Σάββατο θα γίνουν και τα άλλα δυο παινίδια που είχαν αναβληθεί λόγω καιρικών συνθηκών την 8η αγωνιστική.
        
Πρόγραμμα
 
ΑΕ Λευκίμμης – Τηλυκράτης
Μακεδονικός Σιάτιστας – Σούλι
Γρεβενά Αεράτα – Θρίαμβος Σερβιανών
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια