Δευτέρα 30.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς ντέρμπι ξεκινούν τα τοπικά πρωταθλήματα

ΕΠΣΚ
28 Σεπτεμβρίου 2018 / 18:02
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σέντρα στα τοπικά πρωταθλήματα με δυο ομάδες λιγότερες σε σύγκριση με πέρσι αλλά αυξημένο το ενδιαφέρον και στις τρεις κατηγορίες.

Κάποιες αλλαγές στον τρόπο ανόδου ή παραμονής δίνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα πρωταθλήματα και αναμένεται να έχουμε πολλές μάχες.
Στην Α1 λογικά φαβορί για άνοδο είναι οι ομάδες που και πέρσι προσπάθησαν. Ο Θιναλιακός, ο Αστέρας Πετριτή και ο ΟΦΑΜ έχουν δυνατές ομάδες ικανές να παίξουν και στη Γ΄ Εθνική, αφού έχουν ενισχυθεί ιδιαίτερα. Από κει και πέρα θα έχουμε μάχες από τις άλλες ομάδες που θα θελήσουν να μείνουν στην κατηγορία, αν και κάποιες εύκολα ή δύσκολα θα είναι στην εξάδα αν έχουν την ίδια πορεία με πέρσι. Χωρίς ντέρμπι η 1η αγωνιστική για την Α1 με το ενδιαφέρον ίδιο σε όλα τα ματς.
Στην Α κατηγορία ο Όλυμπος είναι το λογικό φαβορί και σαν όνομα και γιατί ενισχύθηκε αρκετά, όμως τουλάχιστον 4-5 ομάδες έχουν δυνατότητα να κυνηγήσουν πρωτιά, ανάμεσά τους οι τρεις που υποβιβάστηκαν (Ομόνοια, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Κανάλια), ενώ και Νέος 2017 και Μπενίτσες και Αρίλλας και Μ. Αλέξανδρος μπορεί να κάνουν την έκπληξη.
Στην Β΄ κατηγορία το παρήγορο είναι ότι θα έχουμε ένα ματς ΑΟ Κασιόπης-Θύελλα με το σύνολο των ποδοσφαιριστών να είναι γύρω στα 15-16 χρόνων, αφού οι δυο ομάδες είναι του ΑΟΚ Κέρκυρα και του Ολύμπου και εκεί παίζουν παίκτες που ανέβηκαν από τις ακαδημίες τους (ο ΑΟ Κσσσιόπης έχει την περσινή Κ15 της ΠΑΕ).
 
Το πλήρες πρόγραμμα   
   
Α1'  ΕΠΣΚ
Ατρόμητος Στρογγυλής - ΑΟ Κοντόκαλι
Θιναλιακός - Αυγερινός Βαλανειού
ΑΟ Κάβος - Αστέρας Πετριτή
ΟΦΑΜ - Αναγέννηση Περιβολίου
Αστέρας Λιαπάδων - Οδυσσέας Αυλιωτών
ΑΟ Παξοί - Ολυμπιάδα Καρουσάδων
Βολίδα - Αχιλλέας Νυμφών

Α'  ΕΠΣΚ
Κερ. Αγίου Νικολάου - Ατρόμητος Άφρας
Εθνικός Περουλάδων - Όλυμπος
ΑΠΣ Μπενίτσες - Ηρακλής Αγίων Δέκα
Αστέρας Μωραϊτίκων - Δίας Κασσιώπης
Νέος 2017 - ΑΕ Φαιάκων
Ομόνοια - ΑΕ Καναλίων
ΑΕ Αρίλλα/Καββαδάδων - Μέγας Αλέξανδρος

Β'  ΕΠΣΚ
ΓΕ Παλαιοκαστριτών - Ποσειδώνας Βιταλάδων
ΑΟ Κασσιώπη - Θύελλα Γαρίτσας
Κεραυνός Δραγωτινών - Κεραυνός Ποταμού
Αστέρας Σπαρτύλα - Φαίαξ Μαραθιά
Αετός Αγίου Αθανασίου - ΓΕ Θιναλίου
Ηρακλής Σφακερών - ΠΑΟ Κορακιάνας
Ρεπό: ΑΟ Βασιλάτικα

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια