Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνοδος οκτώ ομάδων στη Β΄ Εθνική;

ΕΠΟ
04 Σεπτεμβρίου 2018 / 15:55
Σπύρος Πίκουλας

ΑΘΗΝΑ. Επειδή εδώ είναι Ελλάδα και οι προκηρύξεις αλλάζουν κατά το δοκούν, είναι πολύ πιθανόν μια απόφαση της ΕΠΟ στο ΔΣ της Πέμπτης

να ευνοήσει πάρα πολύ την ΑΕ Λευκίμμης η οποία στοχεύει στην άνοδο στη Β΄ Εθνική.
Μπορεί οι οκτώ Όμιλοι της Γ΄ Εθνικής να μην έχουν καθοριστεί ακόμη, μπορεί να ισχύει (με βάση και την προκήρυξη) ότι οι πρωταθλήτριες ομάδες των οκτώ ομίλων θα παίζουν μπαράζ και οι μισές θα ανέβουν στην Football League, αλλά άλλες οι βουλές της ΕΠΟ.
Έτσι στο Δ.Σ. της Πέμπτης 6/9 που θα αρχίσει στις 10 το πρωί έχει προγραμματίσει να συζητήσει σημαντικά θέματα. Το ένα είναι το Διαιτητικό της Τετάρτης όπου θα γίνει η εκδίκαση της προσφυγής της Super League σε βάρος της ΕΠΟ για να μείνει το 3 - 1 χωρίς μπαράζ και αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει και τον ΑΟΚ Κέρκυρα, ο οποίος θέλει να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. .
Το άλλο είναι η προκήρυξη της Football League και το τρίτο της Γ' Εθνικής. Ως προς τη Γ' Εθνική μέσω της αναδιάρθρωσης είναι πολύ πιθανό να προκύψει άνοδος οκτώ ομάδων και όχι τεσσάρων που είχε η προκήρυξη. Αυτό σημαίνει ότι η ΑΕΛ αν καταφέρει να πετύχει το στόχο της να είναι πρωταθλήτρια του Ομίλου, πιθανόν να πάρει και την απευθείας άνοδο στη Β΄ Εθνική. Μια κατηγορία όμως που με βάση το σχεδιασμό του Γ. Βασιλειάδη θα είναι ημιεπαγγελματική, αφού θα υπάρχουν Super League 1 και Super League 2 που θα είναι οι επαγγελματικές.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια