Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλή δουλειά στην προετοιμασία για τους παίχτες του ΑΟΚ

Football League
30 Ιουλίου 2018 / 15:52
Σπύρος Πίκουλας

ΝΑΟΥΣΑ. Στο Naousa Resort στα Τρία-Πέντε Πηγάδια κατέλυσε η ομάδα της Κέρκυρας από την Παρασκευή και ξεκίνησε άμεσα τις προπονήσεις

στο πλαίσιο δευτέρου σταδίου της προετοιμασίας. Από τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, ξεκίνησε η ομάδα την προετοιμασία της. Ενδιάμεσα ήρθαν και κάποιοι παίκτες για να ενισχύσουν την ομάδα ώστε να πετύχει τους υψηλούς της στόχους, ενώ ξεκαθάρισε και το τοπίο που έχει να κάνει με τους «μικρούς» της Κ20 που ξεκίνησαν οκτώ να προπονούνται στον Πλάντραφο, αλλά στη Νάουσα πήγαν μόνο οι μισοί και μετά το πέρας των προπονήσεων θα κρίνει ο προπονητής Δημήτρης Σπανός αν και ποιους παίκτες θα κρατήσει στην επαγγελματική ομάδα.
Οι συνθήκες είναι ιδανικές, το υψόμετρο καλό και η θερμοκρασία σε καλά για την εποχή επίπεδα. Το προπονητικό τιμ βλέπει τους παίκτες να δουλεύουν δυο φορές την ημέρα με πολύ όρεξη. Το πρόγραμμα των προπονήσεων περιλαμβάνει, τις πρωινές προπονήσεις με έμφαση στη φυσική κατάσταση, την ενδυνάμωση, αερόβιες ασκήσεις και τις απογευματινές προπονήσεις όπου οι ποδοσφαιριστές υπό τις οδηγίες του Δ. Σπανού κάνουν ασκήσεις με μπάλα και ασκήσεις τακτικής σε υποομάδες.
Παράλληλα υπάρχει η σκέψη για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, ενώ και κάποιοι, υπό δοκιμή παίκτες θα περάσουν, θα προπονηθούν και θα παρθούν αποφάσεις γι’ αυτούς. Με την προσθήκη Κρητικού και Αποστολίδη, η ομάδα έχει λίγες ακόμη επιλογές να κάνει, σε συγκεκριμένες θέσεις και ψάχνει τους ιδανικούς από όλες τις πλευρές παίκτες. Δε θα βιαστεί να κλείσει το ρόστερ, άλλωστε το πρωτάθλημα θα αργήσει να ξεκινήσει, δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε, αλλά σίγουρα μετά τις 15/9. Εκεί θα γίνουν και κάποια φιλικά παιχνίδια, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τους αντιπάλους, μόνο η πληροφορία για ένα φιλικό στις 13/8 με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Ίσως τις επόμενες μέρες δοθεί το πρόγραμμα των φιλικών από την ΠΑΕ.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια