Σάββατο 15.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με κόκκινη κάρτα στα ναρκωτικά το πρωτάθλημα ακαδημιών Β.Κέρκυρας

Ακαδημίες Βόρειας Κέρκυρας
09 Μαΐου 2016 / 14:12

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην τελετή έναρξης του 7ου πρωταθλήματος των ποδοσφαιρικών ακαδημιών της Βόρειας Κέρκυρας για τις κατηγορίες τζούνιορ και προτζούνιορ, καλωσόρισε γονείς και παιδιά ο Κώστας Ρούσσινος εκ μέρους των διοργανωτών, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος (ΟΓΕ), της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας (ΕΠΣΚ), του ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΥ και της ΓΕΘ.

Το 7ο πρωτάθλημα ακαδημιών ποδοσφαίρου Βόρειας Κέρκυρας, μια διοργάνωση που  ξεκίνησε πριν  από  7 χρόνια, έχει αγκαλιαστεί από τα παιδιά της περιοχής και αναδεικνύει το έργο των ερασιτεχνικών αθλητικών  συλλόγων. Η διοργάνωση έχει κατοχυρωθεί γιατί εκπέμπει το μήνυμα της αγωνίας και της αγάπης για τη νεολαία, που απειλείται από πολλούς κινδύνους.  Ένας από αυτούς, ειδικά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι τα ναρκωτικά, όπως τόνισε ο Κώστας Ρούσσινος.
Πάνω από 200 μικροί αθλητές παίρνουν μέρος φέτος στο όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε την Κυριακή 8 Μάη το απόγευμα από το Θινάλι .
Το τελετουργικό περιλάμβανε είσοδο και παρουσίαση των ομάδων:
Ο Αετός Αγίου Αθανασίου που συμμετέχει με 20 αθλητές και στις 2 κατηγορίες με πρόεδρο τον Παναγιώτη Παπαδάτο και προπονητή τον Γιώργο Καρδακάρη,  παρέλασαν με το σύνθημα «όχι στο ρατσισμό».
Ο Αχιλλέας Νυμφών συμμετέχει με 50 αθλητές και στις 2 κατηγορίες με  πρόεδρο μέχρι την Κυριακή τον Σπύρο Βεδουρά και προπονητές τον Δημήτρη Κούδα και τον Σπύρο Βεδουρά, που παρέλασαν με το σήμα της «ειρήνης»!
Ο Δίας Κασσιώπης συμμετέχει με 30 αθλητές και στις 2 κατηγορίες και είναι το πιο νέο αθλητικό σωματείο στην Κέρκυρα με πρόεδρο τον  Χρήστο Μπαρτζιώτα και προπονητή τον Νίκο Τσιρώνη. Οι αθλητές του Δία σήκωσαν ψηλά το σύνθημα της φιλίας!
Ο Οδυσσέας Αυλιωτών συμμετέχει με 50 αθλητές και στις 2 κατηγορίες με πρόεδρο τον Σπύρο Μουζακίτη  και προπονητή τον Μπάμπη Αρβανιτάκη.
Η Ολυμπιάδα Καρουσάδων συμμετέχει με 30 αθλητές και στις 2 κατηγορίες με πρόεδρο τον  Σπύρο Καρκαμπούνα και προπονητή τον  Δημήτρη Κουρσάρη.
Ο οικοδεσπότης Θιναλιακός – ΓΕΘ συμμετέχει με 30 αθλητές και στις 2 κατηγορίες με πρόεδρο τον Χρήστο  Ανεμογιάννη, ο οποίος κήρυξε την έναρξη του πρωταθλήματος. Προπονητής στον Θιναλιακό είναι ο Στάθης Σγούρος.
Το τελετουργικό περιλάμβανε την παράδοση της σημαίας των αγώνων από την εκπρόσωπο της ΟΓΕ Ευγενία Σκέμπρη και της μπάλας των αγώνων από τον πρόεδρο του τοπικού ΕΣΥΝ Νίκο Πέρρο.
Το έμβλημα των αγώνων κατέβηκε από το ουρανό, σχεδιασμένο πάνω σε λευκή μπλούζα από τον μικρό αθλητή  Κώστα Βεδουρά  από τις Νυμφές: μια μπάλα που την αγκαλιάζουν δυο χέρια και στο κέντρο το νούμερο «7», ενώ τα βεγγαλικά έδιναν έναν πανηγυρικό τόνο.
Ακολούθησε ο όρκος του αθλητή από ποδοσφαιριστή του Θιναλιακού ενώ την αποχώρηση των ομάδων ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα από την σχολή χορού Blue Diamonds.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι: Στις 15 Μαΐου στους Αυλιώτες , στις 22 στο Κασσιώπη, στις 29 στον Άγιο Αθανάσιο, στις 5 Ιουνίου στις Νυμφές και θα ολοκληρώσει τη διαδρομή  του  στις 7 Ιουνίου στους Καρουσάδες με τις βραβεύσεις και την τελετή λήξης.
Ο Κώστας  Ρούσσινος δήλωσε: Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών λέει «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ καλός σύμμαχος σε αυτή τη κατεύθυνση». 

Δείτε φωτογραφίες της τελετής έναρξης