Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έτοιμο το γήπεδο του Ολύμπου τον Αύγουστο;

Τοπικά πρωταθλήματα
14 Ιουνίου 2018 / 19:03
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και για τις ακαδημίες του, ο Όλυμπος έκανε μια αποχαιρετιστήρια γιορτή στις εγκαταστάσεις του,

με την παρουσία των παιδιών των ακαδημιών, ενώ προσκεκλημένοι ήταν και οι γονείς, αλλά και οι παίκτες της πρώτης ομάδας, καθώς και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και φίλοι του συλλόγου. Είναι μια εκδήλωση που συνηθίζει  να κάνει ο Ιστορικός.
Ο πρόεδρος του Ολύμπου Δήμος Σφήκας, που ανέλαβε έναν «διαλυμένο» σύλλογο με τεράστια προβλήματα, έβαλε στόχο αρχικά να μαζέψει «τα κομμάτια» και να αλλάξει τον συνθετικό χλοοτάπητα έτσι ώστε οι αθλούμενοι να έχουν έναν σωστό χώρο άθλησης, αφού η ακαδημία είναι ένα κομμάτι που πάντα ήταν στις προτεραιότητες της ομάδας.
Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στους Παξούς, εγκρίθηκαν στον κωδικό για το γήπεδο του Ολύμπου ακόμη 80.000€ έτσι με αυτή τη προσθήκη μπορεί να μπει σε δημοπρασία το έργο για να προχωρήσει η αλλαγή του χλοοτάπητα. Αυτό που επισήμανε ο πρόεδρος του Ολύμπου είναι πως παρακολουθώντας σε καθημερινή βάση το θέμα και με τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων της περιφέρειας, βλέπει ότι θα μπορέσει το έργο να ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει ότι ο Όλυμπος επιτέλους θα έχει ένα γήπεδο που θα είναι αντάξιο της ιστορίας του και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες, όχι μόνο τις δικές του, αλλά και άλλων σωματείων που στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν τον χώρο. Μάλιστα ο κ. Σφήκας τόνισε ότι με την ανάδειξη εργολάβου, αν δεν υπάρχουν προβλήματα γραφειοκρατίας, σε 15 μέρες μπορεί να έχουμε εξελίξεις, ενώ σημείωσε ότι με βάση τις δεσμεύσεις τους (ΠΙΝ) τη νέα αγωνιστική χρονιά θα έχουμε έτοιμο το γήπεδο. 
Ο κ. Σφήκας ξέρει καλύτερα από τον καθένα τους ρυθμούς και τις ενέργειες που απαιτούνται, αφού έχει τη δυνατότητα καθημερινής ενημέρωσης, φαίνεται ότι η ΠΙΝ θα ξεκινήσει να υλοποιεί τις υποσχέσεις που έχει δώσει και έχουν σχέση με τη αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του νησιού.
Να σημειώσουμε ότι έχει ήδη εγκρίνει 185.000€ για το γήπεδο της Λευκίμμης, επειδή όμως είναι Δημοτικό και εμπλέκεται και ο Δήμος Κέρκυρας η γραφειοκρατία και οι διαδικασίες πάνε με πιο αργό ρυθμό, καλό είναι όμως όλοι να τρέξουν και να μπορέσει η ΑΕΛ να έχει και αυτή τον Αύγουστο έτοιμο το γήπεδο αφού η συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική απαιτεί αποδεκτό αγωνιστικό χώρο.

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια