Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μυτίδης: Ο ΑΟΚ μπορούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό

ΑΟΚ Κέρκυρα
15 Μαΐου 2018 / 16:43
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός Νέστορας Μυτίδης, ήρθε στον ΑΟΚ τον Δεκέμβριο για να βοηθήσει στην προσπάθεια της ομάδας

να παραμείνει στην κατηγορία. Όμως η Κέρκυρα δεν τα κατάφερε και σίγουρα κάθε ποδοσφαιριστής που η ομάδα του υποβιβάζεται δε νοιώθει όμορφα. Για τον υποβιβασμό και το τι θα μπορούσε να πετύχει ο ΑΟΚ, μίλησε ο Κύπριος που ήρθε σαν δανεικός από την ΑΕΚ Λάρνακας.
 
Για την εμπειρία του από την Ελλάδα, όπου έπαιξε πρώτη φορά
«Η ομάδα της Κέρκυρας υποβιβάστηκε και αυτό είναι άσχημο για όλους μας.  Σαν εμπειρία την παρουσία μου στη Σούπερ Λιγκ την θεωρώ πολύ καλή. Είδα το πρωτάθλημα από κοντά και έπαιξα κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Όμως όταν δεν πετυχαίνεις τους ομαδικούς στόχους, είναι δύσκολα τα πράγματα».
Για το αν θα μπορούσε να αποφύγει η Κέρκυρα τον υποβιβασμό:
«Ο αγώνας που δώσαμε ήταν τίμιος, Όλοι μας δουλέψαμε πολύ, περάσαμε πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο και σταθήκαμε άτυχοι σε  ορισμένα παιχνίδια, που όμως ήταν πολύ σημαντικά. Όπως με την Ξάνθη όπου ισοφαριστήκαμε στις καθυστερήσεις ή με τη Λαμία που μείναμε στο 0-0. Ακόμη και κόντρα στη Λάρισα εκτός έδρας.  Αν κερδίζαμε αυτά τα ματς, θα είχαμε διαφορετική τύχη, αφού θα αυξάνονταν η πίεση στους αντιπάλους μας.  Τα πράγματα όμως δεν μας ήρθαν όπως θα θέλαμε. Στην ομάδα ήρθα τον Γενάρη και συνεργάστηκα με τρεις διαφορετικούς προπονητές. Αυτό είναι αρνητικό για τους παίκτες. Ξεκινάγαμε κάθε φορά από την αρχή, αφού κάθε προπονητής θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία. Όλοι μας όμως δώσαμε το 100%».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια