Τετάρτη 02.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απολογισμός από τον Γιάννη Σφακιανάκη για τη χρονιά που τελείωσε

ΑΕ Λευκίμμης
03 Απριλίου 2018 / 17:32
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τελείωσε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με την ΑΕΛ να πετυχαίνει εύκολα τον στόχο της παραμονής, αλλά και να μένει με την πίκρα

ότι μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα από την 6η θέση, ίσως και η πρώτη θέση να μην ήταν μακριά, αν δεν έχανε 13 ολόκληρους βαθμούς στην έδρα της. Ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Σφακιανάκης έκανε έναν μικρό απολογισμό της φετινής πορείας της ΑΕΛ  και παράλληλα έστειλε τις δικές τους ευχαριστίες σε διοίκηση, κόσμο, συνεργάτες και ποδοσφαιριστές. Άφησε βέβαια και κάποιες αιχμές για δημοσιεύματα που κάθε άλλο παρά κολακευτικά για τον ίδιο υπήρξαν.
«Τέλειωσε το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην ιστορία της Γ΄ εθνικής αφού έπεφταν στο τοπικό ή μισές ομάδες του πρωταθλήματος. Η ομάδα μου αν και νεοφώτιστη καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς δεν κινδύνεψε ποτέ, πάντα ήμασταν  στις πρώτες θέσεις και παρ΄όλες τις άτυχες στιγμές ( 4 χειρουργεία) και κάποιες κακές διαιτησίες εις βάρος μας σε κρίσιμα σημεία,  ειδικά όταν πλησιάσαμε την κορυφή,  καταφέραμε να τερματίσουμε 14 βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. (41 βαθμοί με  12 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες).
Εκτός αυτού στον δεύτερο γύρο πήραν χρόνο συμμετοχής πολλά νεαρά παιδιά (Λεπενιώτης, Τρεπεκλης, Βλάχος κτλ) και μάλιστα απέδειξαν ότι το μέλλον στην ομάδα της Λευκίμης τους ανήκει. Ο βασικός μας ΣΤΌΧΟΣ επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία και έχουν μπει οι βάσεις για ακόμη καλύτερη πορεία του χρόνου.
Από την μεριά μου θα ήθελα να ευχαριστώ την διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς παρ΄ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιον ανθρώπων (τυφλών, κουτσών, στραβών και ανθρώπων που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο)  να χαλάσουν τις πολύ καλές σχέσεις που έχουμε δημιουργήσει στους 27 μήνες πού βρίσκομαι στην ομάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω τούς ποδοσφαιριστές μου πού κάτω από αντίξοες συνθήκες (γηπεδικό)  δούλεψαν σκληρά 8 μήνες καθημερινά, με πολύ όρεξη και πειθαρχία. Μα πάνω από όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω τούς άμεσους συνεργάτες μου Τάντη Φίλιππο και Αυγερινό Δημήτρη για την άψογη συνεργασία πού είχαμε. Τέλος εύχομαι λόγω των ημερών το Φως της Ανάστασης να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια